Oliveo 1 - Moerkapelle 2: Kees Pak brengt Moerkapelle 2 op titelkoers - v.v. Moerkapelle

Oliveo 1 - Moerkapelle 2: Kees Pak brengt Moerkapelle 2 op titelkoers

Oliveo 1 - Moerkapelle 2: Kees Pak brengt Moerkapelle 2 op titelkoers

Oliveo 1

2 - 4

Moerkapelle 2

Competitie

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 06

Datum

26 september 2015 15:00

Accommodatie

Onbekend

Oliveo 1 - Moerkapelle 2

Kees Pak brengt Moerkapelle 2 op titelkoers

 

Na 3 wedstrijden bekeren startte vandaag de competitie in Pijnacker.

Oliveo uit nog nooit van verloren maar uit de statistieken bleek een lastige tegenstander.

Uit een selectie van 22 man waren de 12 sterkste geselecteerd aangevuld met Timo de graaf als keeper.

 

De start was veel belovend en de speelwijze uitgezet door de trainersstaf Bjorn, Sander en gestel was gelijk duidelijk.

In bal bezit Rustaaahg balletje rond spelen met vooral niet te veel bewegen en in de omschakeling hopen dat er niemand vrij staat en weer Rustaaahg terug lopen.

Deze speelwijze resulteerde in een waar over(ge)wicht voor moerkapel met de eerste kleine kansjes tot gevolg.

Helaas brak na deze 10 minuten de beruchte 2 minuten van Oliveo aan.

De spits bijna 2x zo groot als de meeste spelers van ons maar dus net zo lang als Freek werd ingespeeld en ging aan de wandel.

Deze wandel ging langs ca 4 spelers van Moerkapelle en eindigde door middel van zijn linkervoet in de lange hoek. 1-0. Toch wel een dompertje.

Maar goed aftrap dus nieuwe ronde nieuwe kans.

Welgeteld raakte wij drie keer de bal en waren m door (tja je kunt het een fout noemen, maar je kan t ook anders uitleggen) een inspeelballetje van normaal t zekerheidje achterin kwijt. Gelijke diepe pass en doelpunt. Dus 2-0.

Normaal betekend het sein om nog rustiger te doen en proberen het onder de 10 te houden, maar vandaag was alles anders.

Je kunt je de vraag stellen waarom was t vandaag anders?

Zeker weten doe je het niet maar ik denk dat iedereen zoiets had onze supporters zijn niet voor niets helemaal naar Oliveo gekomen.

Supporters? Ja na het fantastische seizoen 14/15 hebben wij 6seizoenkaarten verkocht. Razende reporter Annie, ik zit lekker op mn gemakkie tegen een doelpaal Nico, bij rtl boulevard bestempeld als nieuwe scharrel van Jeroen, wat gewoon de oppas bleek te zijn van de drie kinders van Jeroen.

 

Oftewel we pakte de draad weer op.

En ik kan u zeggen: combinatievoetbal waar Guardiola, van gaal en zeker D Blind van dromen.

Met nieuwe aanwinst Sven (over gekomen samen met zijn maat Martijn uit Reeuwijk voor een nog nooit eerder vertoonde transfersom: betaalde zelf zijn contributie waaruit wel duidelijk word hoe graag hij bij dit sterrenensemble wil voetballen) voorin samen met onze spits 9001 en Henkie E en kort daarachter Thijsie, Jeroen, en Fred werd de tegenstander bij tijd en wijlen zoek gespeeld. Hieruit kwam ook de 2-1. Na een fantastische combinatie kwam de bal bij Fred. Ik weet niet meer of het al op onze helft was maar hij begon een solo....., en die solo eindigde met een keiharde kanonskogel in de hoek. Zo mkp2 terug in de wedstrijd, zelfs nico ondertussen een beetje onderuit gezakt tegen de paal ging er weer recht voor zitten. En ja hoor de 2-2 viel al snel. 9001 met een pass de 16 in. Sven als vogelverschrikker in buitenspelpositie (was zijn hoofd aan het checken of alles er nog op zat na een botsing) en Henkie E liep ondertussen achterom om de bal terug te leggen op Thijs en die ronde beheerst af.

Tussen de 2-1 en 2-2 hield Timo overigens die doel zeer knap schoon met n geweldige reflex op n kopbal van de 2 meter lange spits.

 

Op veler verzoek wordt ook nog de buiten kantje voet pass over 40 meter vermeld die helaas door 9001 niet werd afgerond. Pass had meer verdiend.

 

Daarnaast was er nog n terugspeel bal door onze max die gelukkig net meer snelheid had dan de rechtsbuiten van Oliveo maar veel harder dan 5 km per uur was tie toch niet max?

 

RUST

 

Wat u natuurlijk al opgevallen was, er werd geen woord geschreven over de links buiten van Oliveo. Dit kwam dus op conto van onze bootvluchteling kees pak. Weergaloze eerste helft na een schorsing uitgezeten te hebben van ca6 maanden. Maar door continu doortrainen en  een speciaal dieet, die je ook aan je vrouw kan geven in plaats van een bezoek aan Schumacher want de borsten groeien ervan, was kees in topvorm.

En wat gebeurd er Kees en Fred wissel.......

 

2 verse krachten erin en deze moeten ook even voorgesteld worden want zijn namelijk ook nieuw in onze selectie:

HANNES terug van weggeweest en onze Badr Slaghari: JOOP.

 

En dan zie je in de tweede helft de kracht van een brede selectie.

 

Deze helft was ook wel weer n bijzondere 45 minuten.

Bij de 2-2 stand werd er onterecht een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Oliveo. Niemand zag het behalve gestel die zijn bril vergeten was en zonder bril kan die nog niets eens zijn pielemuis vinden. Dus daar zal t wel aangelegen hebben.

Kort na deze kans was er weer een kans van Oliveo deze was wel buitenspel maar werd er niet gevlagd. HOW CAN THAT THEN? Gestel was nog in discussie via de WhattsApp met de trainer van Oliveo en zag t daarom niet. Maar deze kans werd met wederom een mooie redding van Timo verwerkt tot corner.

 

We waren absoluut beter maar in echte kansen resulteerde dat niet. Behalve in een paar afstandspegels waarvan er eentje weer met buitenkantje rechts was en bij de cornervlag belande.

 

Wederom wissel Sven kapot gestreden eruit en niemand erin Fred en Kees hadden beide geen zin meer. Sander met n peptalk kreeg uiteindelijk Kees t veld in maar op n bijzondere plek. Rechtsbuiten? Dat bleek dus de deal maar t hele team behalve kees dacht wat heeft die gozer daar te zoeken?

Er werd nog n poging gedaan om Kees naar achter te krijgen maar t antwoord was duidelijk: NEE.

 

En ja dan is er geen weg terug meer en moet je t echt laten zien met zo'n moordende concurrentie.

 

Het was niet echt n typische rechtsbuiten stijl maar wel dodelijk effectief.

Legt keurig de 2-3 in het netje en even later na een snoeihard schot van onze Badr Joop Kees met een zeer alerte rebound de 2-4.

Alle critici de mond gesnoerd en topscoorder  van Moerkapelle 2.

Man of the match lijkt duidelijk: Timo, die hield het team op de rit. 

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Forum Sport benieuwd of we op kampioenskoers kunnen blijven!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!