2987VM
RIDDERKERK
tel. 0180-414467

Moerkapelle 1 speelde zaterdag jl. de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Sv Bolnes. Thuis had Moerkapelle net aan weten te winnen. Het was 12 jaar geleden dat Moerkapelle voor het laatst was afgereisd naar Ridderkerk om tegen Sv Bolnes te spelen. Daar aangekomen zagen we dat er niet veel veranderd was in de afgelopen 12 jaar. Clubhuis en het hobbelige natuurgrasveld waren onveranderd in matige staat, eigenlijk een troosteloze omgeving. Moerkapelle moest vandaag echt punten pakken om weg te blijven uit de dit seizoen verzwaarde degradatiezone.

Moerkapelle speelde vandaag zonder spelverdeler Verweij op het middenveld, dus schoof Salm terug naar het middenveld. Moerkapelle begon verrassend goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans in de tweede minuut al was voor Salm. Helaas schoot hij voor open doel wel over de keeper heen maar de bal belande onderkant van de lat en stuitte weer terug het veld in. Bolnes was even geschrokken maar pakte de draad onmiddellijk op. Na slechts 8 minuten spelen resulteerde dit in de eerste echt aanval van de thuisclub die meteen raak was ! In eerste instantie wist keeper Sloof de inzet nog te pareren maar de vrijstaande spits had de bal zo voor het intikken. Een grote tegenvaller voor Moerkapelle die vanmiddag zeer aanvallend was ingesteld. Moerkapelle was dan ook een periode daarna minder en de thuisclub heerste enige tijd op het middenveld met een goed spelende nummer 10 die de ballen keurig verdeelde en weg lag. Meest opvallende vertoning was de assistent grensrechter van Bolnes. Bij nagenoeg elke aanval ging de vlag omhoog dit tot grote hilariteit binnen en buiten het veld. De   scheidsrechter van dient besloot na een klein half uur dit optreden te pareren en ging in gesprek mat deze man. Dat hielp overigens maar weinig want hij bleef maar vlaggen. Na een half uur spelen kroop Moerkapelle bij een aanval door het oog van de naald. Keeper Sloof redde ter nauwer nood in eerste en tweede instantie. Dit was wel het sein dat Moerkapelle het uit een ander vaatje moest gaan tappen. Moerkapelle kreeg in het laatste kwartier voor rust nog twee grote kansen op de gelijkmaker, de eerste voor Salm en de tweede voor Koolhaas die de bal bij de paal voor zijn ogen ogenschijnlijk het doel in zag gaan en niet raakte, maar het buitengewoon hobbelige veld gaf er de voorkeur aan de bal voor de paal langs te laten gaan.

Zo bleef het tot de rust 1-0 voor Bolnes. Trainer Van der Klok wisselde in de rust twee voorhoedespelers. Koolhaas en Kievit maakte plaats voor Van Ommeren en Koorevaar. Maar Moerkapelle moet beter opletten als de wedstrijd weer begint. De beste speler van Bolnes met nummer 10 startte een solo vanaf het middenveld, de eerste Moerkapelle spelers lieten hem gaan maar hij ging hoe langer verder door. Op een gegeven moment durfde ook de achterhoede hem niet meer te pareren, wel dreef men hem naar buiten maar dat deerde hem niet. Met een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde hij de mooiste goal van de middag en stond Moerkapelle met 2-0 achter. Dat duurde echter nog geen minuut voordat Van Ommeren voor Moerkapelle de aansluitingstreffer had gemaakt. Een stuiterende bal vanaf het middenveld lobte hij prachtig over de ervaren en goede keeper van Bolnes heen. De wedstrijd ging nu over en weer. Nog geen minuut later, 48ste minuut, begon Koorevaar een rush vanaf eigen helft. Niemand kon hem meer inhalen (dat weten we), maar de achterhoede speler van Bolnes wist hem binnen het strafschopgebied valk voordat hij schoot nog een fikse duw in de rug te geven.  Strafschop en rode kaart besliste de goed leidende scheidsrechter. Van Ommeren ging achter de bal staan om Moerkapelle op gelijke hoogte te laten komen. Wat weinig gebeurd maar Van Ommeren schoot de bal net naast de buitenzijde van de paal. Een teleurstelling voor speler en ploeg, maar er volgden nog voldoende kansen voor beide ploegen. Tien minuten later dacht Bolnes de 3-1 te scoren, maar na beraad met de assistent van de scheidsrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens buitenspel. Dat gebeurde voor de dug-out van de thuisclub wat heel veel gescheld tegen onze grensrechter opriep. Vanaf dat moment was de vlam nog meer in de pan. Moerkapelle offerde nog een verdediger op voor een aanvaller en ging met 4 spitsen spelen. Dat leverde in de 70ste minuut voor Moerkapelle een vrije trap op vanaf zo een 22 meter vanaf het doel.  Van Ommeren die dit kan  en nog vol zat van de gemiste strafschop ging er achter staan en op werkelijk een prachtige wijze schoot hij de bal over de muur laag het doel in ! Dat was de terechte gelijkmaker maar dat had wel lang geduurd en veel inspanning gekost. Beide ploegen pakte de draad weer op en trokken over en weer ten aanval. Meeste kansen voor Moerkapelle. Het voor Moerkapelle meest desastreuze moment van de middag was in de 85ste minuut. Bij een voorzet van Bolnes ging verdediger Van Nieuwkoop samen met zijn tegenspeler in het strafschopgebied de lucht in. Op het veel te hobbelige veld kwam hij zeer ongelukkig neer. Kermen van de pijn volgde direct. Het spel lag vrij lang stil en ieder op het veld hield de adem in. De brancard moest volgen en Van Nieuwkoop werd afgevoerd en later door de ambulance opgehaald. Het spel ging daarna door voor 5 minuten en de blessuretijd. Knap van Moerkapelle was dat het de draad ook onder deze trieste omstandigheden weer oppakte en nog een aantal kansen creëerde. Het was in de blessuretijd dat Senna Jager er op rechts uitbrak. De verdediging van Bolnes was zoek. Twee spelers van Moerkapelle trokken er achter de bal mee op uit.

Jager gaf de bal wat zachtjes voor en tot ieders verbazing kwam een aangeholde verdediger teruglopen die de bal zelf het doel in schoot! Een mooi moment maar de aandacht ging deels uit naar de op het terras liggende Van Nieuwkoop, kon met de brancard de kleedkamer niet in! en de wedstrijd op het veld. Bolnes was in grote teleurstelling en vocht nog enkel minuten voor een gelijkspel. De wedstrijd eindigde helaas met een schandalige moment van het publiek van de thuisclub. S. Jager werd voor de dus-out over de zijlijn getorpedeerd. Daar stond een aantal toeschouwer op het veld. Een daarvan kon het niet laten om Jager een schop in de maagstreek te geven. Daarna vloog de bal richting de scheidsrechter. Deze verstandige man floot daarna, na een rode kaart te hebben gegeven, direct af. Moerkapelle won maar kon niet juichen na deze onbevredigende afloop van het duel. Het lag niet aan de tegenstander, maar het is mede om dit soort voorvallen dat Moerkapelle veel liever in de klasse uit de eigen regio wil uitkomen. Zoals ook door de tegenstander werd beaamd behoort het laatste niet op het voetbalveld te gebeuren. Van Nieuwkoop brak bij het neerkomen helaas zijn kuitbeen. Sterkte Thijs !

Moerkapelle stijgt weer twee plaatsen op de ranglijst maar volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen buur Floreant.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Davey Jager (62: Joost Herbert), Thijs van Nieuwkoop (85: Daan van den Berg), Mischa Slingerland (35: De Gooijer) Daan Herbert, Lucas Doornebosch, Timo Verheij, Stef van der Salm, Senna Jager, Michael Koolhaas (45: Jarno van Ommeren), Jeffrey Kievit (45: Tim Koorevaar)