Stand van zaken vv Moerkapelle 2

18 december 2017 21:15

Voor Moerkapelle 2 zit de eerste seizoenshelft er inmiddels op. Na een goede voorbereiding met mooie resultaten waar trainer Gerben vd Neut zoveel mogelijk mensen aan het werk heeft gezien op diverse posities, konden we vol goede moed starten aan de competitie. Hierbij een verslag van de eerste seizoenshelft:

Zaterdag 23-09             ASW 1 – Moerkapelle 2                          Uitslag 4 – 1

De start van de competitie begon uit bij ASW 1, voor ons een onbekende tegenstander. Moerkapelle begon sterk en had binnen 5 minuten de score kunnen openen wat helaas niet gebeurde. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat ASW een snelle behendige spits had die het Moerkapelle lastig maakte, waardoor ASW steeds meer grip en kansen kreeg. Uiteindelijk was het ‘ongelukkige’ wedstrijd waarin wij een goede les hebben geleerd. Wij zullen ten alle tijden ervoor moeten zorgen dat we de scheidsrechter geen aanleiding moeten geven om ons kaarten te geven of nadelige beslissingen te nemen. Daarom was dit dan ook een  typische wedstrijd waarin we van onszelf hebben verloren, uiteindelijk (wellicht geflatteerd) met 4 – 1. Joost was onze doelpuntenmaker.

Zaterdag 30-09             Moerkapelle 2 – DSO 4                           Uitslag 2 – 2

Tijd voor revanche. Onze eerste thuiswedstrijd tegen DSO. Dit werd een felle wedstrijd waarin niemand kon en mocht verzaken. Misschien was dit achteraf voetballend gezien de beste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Door strijd, beleving en goed spel werden genoeg kansen gecreëerd. Een voorsprong van 2 – 0 was meer dan terecht en had hoger uit kunnen vallen. Uiteindelijk kregen we helaas nog 2 tegendoelpunten te verwerken, waarvan de gelijkmaker vlak voor tijd en zorgde dat uiteindelijk voor een grote teleurstelling. Doelpuntenmakers waren Timon en Jurn.

Zaterdag 07-10             Moerkapelle 2 – BSC 4                           Uitslag 2 – 1

Onze 2e thuiswedstrijd tegen het ongeslagen BSC was voor ons een zeer belangrijke. Een overwinning was noodzakelijk om niet onderin mee te draaien. De boodschap van Gerben was duidelijk. Er voor zorgen dat we de tegenstander geen seconde het idee geven dat er hier iets te halen valt. Op deze regenachtige dag was het Moerkapelle dat veel meer balbezit had, zonder veel kansen te creëren. Uiteindelijk vielen er 2 verlossende doelpunten door, Kevin en Johan waardoor de overwinning in het zicht kwam. Vlak voor tijd viel toch de 2 -1 waardoor het uiteindelijk nog spannend werd, maar gelukkig werd de eerste overwinning over de streep getrokken. Een terechte en dik verdiende overwinning.

Zaterdag 14-10             Oosterheem 3 - Moerkapelle 2               Uitslag 2 – 2

Vandaag stond Oosterheem uit op het programma. Een ploeg die vorig jaar als 2e was geëindigd, dus waren gewaarschuwd. Dit werd een rommelige wedstrijd, waarin we vooral de eerste helft onrustig en slordig waren. We kwamen dan ook op achterstand wat niet tegen de verhouding in was. De tweede helft een feller Moerkapelle wat resulteerde in een 1 – 2 voorsprong door Jurn en Joost. Deze wedstrijd leek onder controle en had over de streep getrokken moeten worden. Niets was minder waar, een verdwaald schot verdween in blessuretijd in de kruising waardoor we teleurgesteld met een 2 – 2 gelijkspel huiswaarts keerden.

Zaterdag 28-10             Moerkapelle 2 – DWO 3                         Uitslag 2 – 0

Om het resultaat van vorige week weg te poetsen was vandaag een overwinning tegen het geroutineerde DWO noodzakelijk. Deze, bij vlagen harde wedstrijd, werd geconcentreerd en vol strijd gespeeld en werd dan ook terecht met 2 – 0 gewonnen door doelpunten van Kevin en Timon. Wel werd wederom duidelijk dat wij de scheidsrechter GEEN aanleiding moeten geven om kaarten uit te delen. Ondanks dat een prima overwinning.

Zaterdag 04-11             Nieuwkoop 3 - Moerkapelle 2                 Uitslag 4 – 0

Vandaag op bezoek bij koploper Nieuwkoop. Een tegenstander met routine en veel eerste elftal ervaring. Aan ons de taak om deze ploeg een eerste nederlaag te bezorgen. Ondanks de vele afwezigen deden we voetballend zeker niet onder voor deze ploeg en creëerden we over de gehele wedstrijd voldoende kansen. Vooral de periode vlak na rust hadden we toe moeten slaan. Uiteindelijk werd er met 4 – 0 verloren, iets wat geflatteerd. Nieuwkoop was uiterst effectief voor de goal en maakten hiermee het verschil vandaag. Ondanks dat mogen we qua spel niet ontevreden zijn, al overheerst uiteraard de teleurstelling.

Zaterdag 11-11             FC Zoetermeer 2 - Moerkapelle 2           Uitslag 0 – 2

De opdracht vandaag was duidelijk. Er mag geen sprake van onderschatting zijn op bezoek bij de hekkensluiter van de competitie en er moeten 3 punten worden behaald. Gelukkig was hier ook geen sprake van en werd er zorgvuldig en geconcentreerd gevoetbald. Een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op de helft van de tegenstander en waarin we veel balbezit hadden. De ruimtes voorin waren klein en zorgden ervoor dat we lastig kansen creëerden. Uiteindelijk kwamen deze toch en scoorden we maar 2 doelpunten door Dennis en Timon. De uitslag had veel hoger uit moeten vallen, al zijn we uiteraard tevreden met de punten.

Zaterdag 18-11             Moerkapelle 2 – ARC 7                          Uitslag 0 – 1

Om ons resultaat een goed vervolg te geven moest er gewonnen worden van ARC. Een ploeg met wat oudere spelers die het vooral moet hebben van strijd en routine. Ze schuwden de duels niet en probeerden op diverse manieren Moerkapelle uit het spel te halen. Hier hadden we, ook mede door de harde wind tegen in de eerste helft, zichtbaar moeite mee. ARC kwam uiterst gelukkig op voorsprong. De tweede helft een compleet ander beeld. Moerkapelle met de wind in de rug, spelend op de helft van de tegenstander. Niet altijd even goed voetbal, maar wel de wil en uitstraling om de achterstand om te buigen. Helaas werden we niet beloond en stonden we uiteindelijk met lege handen. Een zeer teleurstellend resultaat.

Zaterdag 25-11             Groeneweg 1 - Moerkapelle 2                Uitslag 2 – 3

De eerste klassieker/burenruzie/clash/derby van het seizoen uit tegen ‘0180’, tevens de nummer 2 op de ranglijst. Uiteraard zijn we gebrand op een goed resultaat tegen deze tegenstander. We begonnen zeer geconcentreerd en goed voetballend aan deze wedstrijd en kwamen terecht door een doelpunt van Timon op voorsprong. Het was duidelijk dat we deze concentratie vast moesten houden, wat uiteindelijk ook resulteerde in de 0 – 2 door Joost. Hierna volgde een wat rommelige fase waarin we niet de grip hielden die we hadden. Uiteindelijk door goede reddingen van onze keeper, die ons op de been hield, en een verlossende 2e doelpunt van de dag door Joost werd deze wedstrijd terecht winnend afgesloten met 2 – 3 en werd dit dan ook ‘klein’ gevierd in de kleedkamer.

Zaterdag 02-12             Moerkapelle 2 – Gouda 3                       Uitslag 2 – 5

Opnieuw een ‘zware’ wedstrijd tegen de nieuwe nummer 2 van de ranglijst, Gouda. Vorig jaar is deze ploeg kampioen geworden in deze competitie en hebben blijkbaar aangevraagd om niet te promoveren. Een zeer ervaren ploeg met vooral 2 zeer geroutineerde en koelbloedige spitsen die het verschil kunnen maken. Dit was ook deze wedstrijd het geval en voordat we echt goed wakker waren stonden we met 0 – 4 achter en gingen we ook met deze stand rusten. Op zich voetballend wel ok, maar konden absoluut geen potten breken. De opdracht was duidelijk in de tweede helft, meer beleving, strijd en overtuigingskracht. Uiteindelijk was de tweede helft veel beter van onze kant en kwamen we terug tot 2 – 4. Gouda werd wat onrustiger, kreeg ook een rode kaart, maar zorgden uiteindelijk toch voor de 2 – 5 eindstand. Doelpunten werden gemaakt door Jurn en Joost, waarvan de assist van R.Koole een eervolle vermelding krijgt. Een wedstrijd met 2 gezichten, waar we uiteindelijk ook voor deze tegenstander voetballend niet onder hoeven te doen. Spelers van ons 3e elftal bedankt voor jullie inzet en beschikbaarheid vandaag.

Zaterdag 09-12             Soccer Boys 4 - Moerkapelle 2                Uitslag 3 – 4

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft uit tegen ‘buur’ Soccer Boys die voorlaatste staat op de ranglijst. Wederom mag onderschatting niet de grootste tegenstander zijn. Het was , op deze koude middag, een knotsgekke wedstrijd waar alles in zat. Een comfortabele 0 – 2 voorsprong, gevolgd door een rode kaart voor ons. Uiteindelijk zelfs een 0 – 3 voorsprong, die geheel terecht was. Doelpunten door Joost 2x en Arian. Er bleek geen vuiltje aan de lucht, maar niets was minder waar. Soccer Boys kwam snel tot scoren, kreeg een strafschop en scoorden zelfs de 3 – 3. Met 10 man tegen Soccer Boys die er weer in begon te geloven, waren we bang voor een nederlaag, maar uiteindelijk bleven we voetballen en kwamen we door een verlossend schot van Dani in de linkerbovenhoek op 3 – 4 voorsprong. Een heerlijke overwinning zo vlak voor tijd waardoor we met een goed gevoel de ‘winterstop’ in gaan.

Met 17 punten uit 11 wedstrijden draaien we voorlopig redelijk goed mee in de middenmoot van deze competitie. Er zit zeker meer in, de wisselvalligheid moeten we proberen eruit te krijgen, moeten in sommige wedstrijden daadkrachtiger zijn waardoor we wedstrijden ‘over de streep’ kunnen trekken. Als we in staat zijn dat te doen, kunnen we wellicht nog een rol van betekenis spelen in deze competitie. Na de winterstop gaan we er weer vol tegenaan, hopen dat de meeste blessure gevallen hersteld zijn. Johan (gebroken hand) en Dennis (gebroken enkel) wensen we extra sterkte toe de komende tijd ivm de ernst van de blessures. Namens het gehele tweede elftal en namens de selectie wensen wij iedereen fijne dagen toe en zien elkaar weer op en rond de velden.