Voorbereiding vv Moerkapelle 2

21 september 2017 6:45

Nieuw dit seizoen is trainer Gerben vd Neut, waardoor de voorbereiding voor ons 2e selectie team van vv Moerkapelle voornamelijk bestond aan het wennen aan elkaar en kijken wie op welke positie het beste uit de voeten komt.

Een 2e selectie elftal heeft altijd te maken met wat wisselingen qua spelers ivm het doorschuiven naar het 1e elftal, maar geeft daardoor Gerben de gelegenheid zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. Hieronder een kort verslag van de gespeelde wedstrijden:

Zaterdag 26 augustus: sv Wassenaar 4 – Moerkapelle 2  Uitslag 0 – 4 (vriendschappelijk)

De eerste wedstijd onder leiding van Gerben was uit tegen sv Wassenaar 4. Na een korte bespreking was de boodschap duidelijk, probeer te blijven voetballen en laat de bal zoveel mogelijk gaan. Als snel werd duidelijk dat Moerkapelle veel in balbezit was en dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van de tegenstander. Doordat Wassenaar een ‘muur’ optrok was het lastig door de verdediging heen te komen en werd ook duidelijk dat de nieuwe samenstelling nog even wennen was. Positief was dat we bleven voetballen en probeerden de opening te vinden. Uiteindelijk lukte dat en opende Jurn Hoogma de score en konden we met een voorsprong de rust in. Na rust werden de ruimtes iets groter en konden Pieter Verweij, Joop van Beek en Richard Wondergem hun doelpunt meepikken, waardoor de eindstand 0-4 in het voordeel van Moerkapelle 2 kon worden bepaald.

Doelpunten
Jurn Hoogma 1x

Joop v Beek 1x

Pieter Verweij 1x

Richard Wondergem 1x

Dinsdag 29 augustus: Woubrugge 2 – Moerkapelle 2  Uitslag 1 – 5 (vriendschappelijk)

De volgende wedstrijd was uit tegen Woubrugge 2. Ondanks het verzorgde veldspel opende Woubrugge de score en stonden we binnen 10 minuten 1-0 achter. Moerkapelle raakte niet in paniek en bleef voetballen en de vrije mensen opzoeken. Dit resulteerde in redelijk wat kansen. Joop van Beek tekende voor  Moerkapelle aan voor de gelijkmaker. Moerkapelle bleef verzorg voetballen en de eindstand werd uiteindelijk bepaald op 1-5, met doelpunten van Joost Voskuilen 3x en Kevin Vliet. In verband met de invallende duisternis moest het duel 10 minuten eerder worden afgefloten.

Doelpunten

Joost Voskuilen 3x

Kevin v Vliet 1x

Zaterdag 2 september: Rohda 76 2 – Moerkapelle 2  Uitslag 1 – 0 (Beker)

De eerste officiële wedstrijd voor de Beker was uit tegen Rohda 2. Deze wedstrijd kende 2 gezichten. De eerste helft waar Rohda het betere van het spel had en Moerkapelle onder druk hield waardoor het voetballend erg lastig was. Rohda kreeg diverse kansen en verzilverde er slechts 1, waardoor de ruststand 1-0 in het voordeel van Rohda was. De tweede helft had Moerkapelle het betere van het spel en kon er voetballend beter uitkomen. Dit resulteerde in een aantal kansjes, maar helaas kon er geen een verzilverd worden waardoor Moerkapelle deze wedstrijd helaas met 1-0 verloor. Positief was de werklust die we tot de laatste minuut lieten zien.

Doelpunten

Geen

Zaterdag 9 september: Moerkapelle 2 - Perkouw 2  Uitslag 3 – 2 (Beker)

De eerste thuiswedstrijd dit seizoen voor de Beker tegen Perkouw 2. Perkouw staat bekend als een ploeg met werklust, dus waren vooraf gewaarschuwd. Moerkapelle begon wederom goed voetballend aan de wedstrijd. Geduldig werd er gezocht naar de vrije man. Dit resulteerde binnen 5 minuten al voor de 1-0. Na een prachtige actie en voorzet van Dani Slingerland kopte Jurn Hoogma de 1-0 tegen de touwen. Moerkapelle bleef goed en geduldig voetballen wat resulteerde in wat kansen die helaas niet verzilverd werden. Ruststand was dan ook 1-0. Na een rustpauze van een halfuur ivm de aanhoudende regen, hagel en onweer begon Moerkapelle wederom sterk en scoorde binnen 5 minuten de 2-0 door een prachtig schot van Joost Voskuilen. Duidelijk was wel dat Perkouw uit een ander vaatje tapte, want de verdediging van Moerkapelle werd continu onder druk gezet waardoor voetballen erg lastig was. Daardoor ontstond er een wedstrijd vol strijd en duels. Perkouw kwam halverwege de 2e helft op 2-1, maar vrij kort daarna schoot Joost Voskuilen wederom prachtig binnen en was de marge weer 2 doelpunten, 3-1. Perkouw legde zich hier niet bij neer en bleef strijden en de verdediging van Moerkapelle onder druk houden. Moerkapelle stond zijn mannetje goed achterin en gaf weinig weg. Helaas scoorde Perkouw op gelukkige wijze 10 minuten voor tijd wel de 3-2 waardoor het nog even spannend werd. Maar uiteindelijk won Moerkapelle deze leuke wedstrijd met 3-2. Een mooie overwinning mannen met verzorgd voetbal, maar ook door strijd!

Doelpunten

Jurn Hoogma

Joost Voskuilen 2x

Zaterdag 16 september: BVCB 4 – Moerkapelle 2  Uitslag 2 – 3 (Beker)

De laatste bekerwedstrijd uit tegen BVCB 4. Na dagen met regen moesten we uiteindelijk toch gewoon op ‘gras’ spelen. Ondanks dat lag het veld er, op enkele zachte plekken na, perfect bij. Moerkapelle begon weer verzorgd spelend aan deze wedstrijd en kwamen wederom snel op voorsprong. Het was weer Jurn Hoogma die met een kopbal uit een voorzet van Sander Koole de 0-1 op het scorebord zette. Moerkapelle bleef de vrije man zoeken en probeerde zo kansen te creëren. Toch was het BVCB die na een ongelukkige actie van Moerkapelle de bal plotseling voor de voeten kreeg en hard de 1-1 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft had Moerkapelle wederom het betere van het spel en probeerde te blijven voetballen. Het veld werd hier en daar toch wat moeilijker bespeelbaar waardoor ook de strijd weer niet mocht ontbreken. Halverwege de 2e helft was het Dani Slingerland die na een mooie actie Timon van Dam vrij voor de keeper zette. Zijn aanname was perfect en schoot gemakkelijk de 1-2 binnen. Vrij kort daarna was het de opkomende Dennis vd Spek die na goed voorbereidend werk van Joost Voskuilen de 1-3 verwoestend binnen schoot. BVCB drong daarna wel wat aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch was het BVCB wat 5 minuten voor tijd uit een corner de 2-3 binnen kopte. Hierdoor leek het nog even spannend te worden, maar was het wederom Moerkapelle die met de winst huiswaarts keerde. Wederom een degelijke overwinning.