Moerkapelle J011-1 – Schoonhoven J011-2,

Schoonhoven JO11-2

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 4e klasse 11

29 oktober 2016 10:30

Jan de Knegt

Nog ff de voetbal update van gisteren, de start van de competitie. Ben benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren. Sven mocht om half elf thuis tegen Schoonhoven, een counterploeg zou later blijken. We begonnen voortvarend maar dat mocht ook van Schoonhoven gezegd worden. En na 5 minuten kon het dan ook gebeuren dat de tegenpartij scoorde, aangezien onze verdediging nog niet terug op hun plek was. Maar we gingen er vol voor en zo hadden we toch ook weer redelijk snel de 1-1 op het scorebord staan, mooi schot Matthias. Corner Schoonhoven en helaas liepen ze weer uit 1-2. Mouwtjes omhoog en in de aanval het kan dan ook niet uitblijven mooi schot Matthias en jawel 2-2. Schoonhoven voert de druk op maar Erben en Wol houden zich kranig achterin en ook Sven levert hier zijn bijdrage aan. Zo spelen we het ff uit tot de rust. Ze zijn aan elkaar gewaagd maar ja de bal is en blijft rond dus wie er als winnaar tevoorschijnt komt gaan we na de rust meemaken. Moet zeggen dat het heerlijk toeven is zo langs de lijn, een hoop ouders, opa's en oma's die het prima naar hun zin hebben in het zonnetje. Maar de 2e helft gaat weer beginnen en Schoonhoven heeft er zin in, Sven had de bal niet klem en zo stond er op 1 meter van zijn doel volgens mij iedereen tegen de bal aan te tikken en uiteindelijk werd er toch gescoord 2-3. Maar mooie aanval en mooi schot van Romano 3-3. Weer weten we de achterstand gelijk te trekken en dan hebben we het lek  ?? boven. Corner Mkp ook hier een hoop benen voor het doel en zo weet Romano weer te scoren 4-3, op voorsprong. Nu vasthouden en/of uitlopen. Maar Romano is warmgedraaid en maakt de 5-3. We blijven druk zetten, corner, die levert niks op. Dan in de aanval en Iwan scoort omdat de keeper de bal uit zijn handen laat glippen, dus 6-3. Maar Schoonhoven probeert het weer en weten weer te scoren 6-4. Wij proberen het weer, afstandsschot van Erben, net naast, soloartiesten Wol maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. Dan Schoonhoven weer in de aanval en nu heeft Sven de bal niet klemvast en wordt het 6-5. Het is weer billen knijpen geblazen, want hoe lang hebben we nog?, houden we de voorsprong vast?, kunnen we misschien nog een keertje scoren? of wordt het een gelijkspel? Nou krijgen we nog een vrije trap die wordt weggeschopt maar in de rebound scoort Daan de 7-5 en dat was tevens de eindstand. Nou Daan werd bejubeld alsof ze de Europacup hadden gewonnen, opgetild, gejonast etc. Maar ja hij had het er al sinds de eerste wedstrijd over dat ie zou scoren en vandaag niks erover gezegd en dan scoort ie, YES!!!! Jongens een mooi potje, aan elkaar gewaagd en dan uiteindelijk de eerste 3 punten in THE pocket. Volgende week weer thuis tegen Olympia, hopelijk weer een mooi potje. Groetjes de razende reporter.