V.V. Moerkapelle 3 vergeet haar kansen te benutten en verliest mede daardoor van Soccer Boys 4

Soccer Boys 4

3 - 1

Moerkapelle 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

2 april 2016 12:30

Op de aangename zaterdagmiddag van 2 april 2016 uur speelde V.V. Moerkapelle op een hobbelig grasveld tegen Soccer Boys 4. De vorige ontmoeting met Soccer Boys verloor Moerkapelle onnodig.

Voor aanvang van de wedstrijd had de trainingsstaf B&P de beschikking over maar slechts 13 man, desondanks kon er in het veld een normale formatie neergezet worden.

Vanaf het 1e fluitsignaal was te zien dat Moerkapelle de doelstelling had om te winnen. Daarbij stonden de linies goed in het veld en er werd netjes met elkaar gecombineerd. Verder werden de persoonlijke duels meestal door Moerkapelle gewonnen. De tegenstander maakte veel fouten en schreeuwde ook veel op elkaar. Moerkapelle was in de eerste 30 minuten absoluut de bovenliggende partij. Jammer genoeg werd Tim een grote scoringskans ontnomen, want hij werd onderuitgehaald door een verdediger. Er was sprake van een overtreding op een doorgebroken speler, maar de scheidsrechter was het daar niet mee eens. Na een mooie aanval in de 24e minuut van Moerkapelle schoot Dennis op aangeven van Tim de bal in het doel! Moerkapelle stond terecht met 1-0 voor, want het had al een aantal grote kansen gemist. Soccer Boys begon zich te realiseren dat Moerkapelle serieuze plannen had om de buit mee te nemen naar Sportpark 'De Wilde Veenen’. Later zocht Soccer Boys steeds meer de aanval op en zij kwamen ook wat vaker op de helft van de tegenstander. In de 37e minuut kreeg Soccer Boys een terechte penalty, omdat de rechtsback van Moerkapelle ongelukkig zijn tegenstander naar de grond had geduwd. Daarbij spaarde de leidsman de rechtsback van Moerkapelle door hem geen gele kaart te geven. Op het ‘’denkbeeldige’’ scoreboard stond het 1-1 en beiden ploegen probeerden een aansluittreffer te scoren, maar zonder enig resultaat. Verder maakten de Bleiswijkers (zware) overtredingen op de mannen van B&P, maar de leidsman durfde voor hen geen gele of rode kaart te trekken.

In de rust vond er een keeperswissel plaatst en was het een domper dat Moerkapelle tegen de verhouding in met een gelijke stand de rust was ingegaan.

Voor de zoveelste keer van het seizoen kwam er een heel ander Moerkapelle uit de kleedkamer. De mooie en leuke combinaties uit de eerst helft lukte niet meer, mede doordat de tegenstander overtredingen op Moerkapelle bleef maken en die bleven onbestraft. Moerkapelle kreeg steeds meer het idee dat de scheidsrechters favoriete club Soccer Boys was en dit was in het veld ook heel erg te merken. Zo werd er vaak tegen Moerkapelle gefloten. Maar helaas werd Soccer Boys steeds sterker en speelde Moerkapelle steeds zwakker. Ten opzichte van de 1e helft werden er door Moerkapelle nog maar een paar serieuze doelpogingen gecreëerd. In de 65e en 70e minuut scoorden Soccer Boys, omdat Moerkapelle te zwak stond te verdedigen. Na de 3-1 voor de Bleiswijkers was het geloof op minimaal een punt voor Moerkapelle ver weg. Verder mocht Moerkapelle blij zijn dat de tegenstander een paar kansen miste, want anders was de score voor hen hoger uitgevallen.  De laatste 10 minuten hield Moerkapelle knap stand, nadat de leidsman Richard’s overtreding met een gele kaart bestrafte.

Het was jammer dat Moerkapelle de kansen in de 1e helft niet had benut, want anders was de wedstrijd heel anders verlopen.

Vanavond speelt Moerkapelle thuis tegen Berkel 3 en a.s. zaterdag ontvangt Moerkapelle koploper SVS 4. Gelukkig is in Moerkapelle het degradatiespook nog niet door de voorzitter van V.V. Moerkapelle, Martien Zijderhand, gesignaleerd, hetgeen betekent dat Moerkapelle een grote kans maakt om niet (rechtstreeks) te degraderen.

Opstelling: Derek (2e helft: Arian), Amrit, Jan Jaap, Patrick (70m: Derek), Michel, Dennis, Alex, Barry (2e helft: Lars), Sander, Richard en Tim.

Auteur: Amrit Ramdjielal