Vrouwen 1 stelt op eigen kracht tweede plek veilig

Assist: Britt Dukker

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 3

23 april 2016 12:00

Dirk de Bruijne

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Voor onze meiden een prachtig seizoen, waarbij we na een aantal jaren onderin bivakkeren dit jaar continue voor de plekken 2 t/m 5 hebben gestreden achter het ongenaakbare BVCB. Al snel werd duidelijk dat zij deze competitie voor iedereen een maatje te groot waren, gezien ook onze 5-0 nederlaag in de uitwedstrijd, en dus verdiend kampioen zijn geworden. Via deze weg feliciteren wij hun van harte.
Onze Moerkapelse blauw witte leeuwinnen zouden eigelijk dus al minimaal op de tweede plek geeindigd zijn, mits DWO zich niet uit de competitie terug had getrokken. Nu was dit dus niet zo en om deze positie aan het eind van de competitie toch te behalen moest er vandaag een overwinning komen tegen dat sterke BVCB. De stand voor deze wedstrijd met nog een duel te gaan leerde ons dat wij op de tweede plek stonden met 1 punt meer dan Hazerswoude en 2 punten meer dan Soccer Boys. Met een gelijkspel of verlies zouden deze twee ploegen nog boven ons kunnen eindigen.
De wedstrijdbespreking werd begonnen door Barry. De meiden waren niet zeker van een goed resultaat, maar ik vertelde hen dat ik een zeer goed gevoel had. Met een nieuwe tactiek 4-2-1-2-1 zouden wij de tegenstander gaan bestrijden. Een blok van zes moest er dus voor zorgen dat de goede voorhoede van BVCB weinig ruimte zou krijgen en Lisa moest in de punt van de aanval ballen gaan vasthouden, waarbij de snelle buitenspelers van ons: Jennita en Vivianne konden bijsluiten.
We moesten ervoor gaan zorgen dat geen enkele speelster van BVCB vandaag veel ruimte zou krijgen en dat we er keihard voor moesten werken.
De wedstrijd begon om 12 uur en in de tweede minuut van de wedstrijd kregen onze meiden een enorme boost aan zelfvertrouwen. Een vrije trap op onze eigen helft, zo'n tien meter voor de middenlijn. Britt stond klaar om de bal te nemen. Waar normaal gesproken onze tegenstander dan rond de eigen 16-meter gaat hangen om de bal weg te werken, ging BVCB ongeveer 10 meter vanaf de middenlijn staan om zo op buitenspel te spelen. Zij hielden hierbij geen rekening met onze rappe Jennita. De bal van Britt werd keurig achter de verdediging gelegd en Jennita sprintte alleen op de keepster af. Zij maakte geen fout en de 1-0 was dus al een feit.
Gesteund door deze voorsprong kregen onze meiden meer zelfvertrouwen en ontstond er een spannende wedstrijd. In de 10e minuut een diepe bal van Lianne op Jennita, die een voorzet gaf op Viev. Zij kwam voor haar tegenstander, maar de bal ging net naast. In de 11e minuut een goede aanval van BVCB via hun beste speelster. De linksbuiten ging Ilse voorbij en gaf een haarscherpe voorzet op de spits. Zij was eerder bij de bal dan Jessica en Britt en tikte de bal maar net naast ons doel. In de 15e minuut leken onze meiden een goede kans te krijgen. Viev werd goed diep gestuurd door Annemarie en waar wij dachten dat ze alleen op de keepster af zou gaan, werd zij net voor de 16-meter via een keurige sliding van de laatste vrouw van de bal gegleden. Enkele minuten later volgde er weer een kans voor BVCB. Wederom de linksbuiten liet haar kwaliteiten zien. Zij trok naar binnen en haalde uit met rechts. De bal vloog net over ons doel heen. In de 34e minuut leek BVCB dan toch langszij te komen, maar met een katachtige redding van Shirley bleef onze voorsprong staan. De bal werd diep gespeelt op de spits van BVCB die alleen op Shirley af ging. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde zij erin de bal met de voeten te redden en in tweede instantie al liggend op de grond nog een keer. Hierna schoot Mirjam te hulp en werkte de bal over de achterlijn. In de 36e minuut kreeg Lisa een enorme kans op een tweede Moerkapelse treffer. Een uitstekende balonderschepping van Megan op de middenlijn en vervolgens een goede pass, zorgde ervoor dat Lisa alleen op de BVCB keepster af kon gaan. Zij probeerde de bal langs de keepster te schieten die haar goal uitstekend had verkleind. Hierdoor werd de bal door haar gekeerd. Het bleef dus spannend. In de 40e minuut een vrije trap van BVCB die werd gestopt door Shirley. De daaropvolgende corner werd gelukkig voor ons net over gekopt. De laatste mogelijkheid van de eerste helft was voor ons. Anita gaf een diepe bal op Lisa. Zij draaide weg van haar tegenstander en gaf de bal mee aan Viev. Zij ging alleen op de keeper af, maar net toen zij uit wilde halen, gooide de back van BVCB zich voor de bal.
Na de rust een zelfde spelbeeld. Kansen aan beide kanten. In de 50e minuut een mogelijkheid voor ons. Mirjam gaf de bal aan Lisa, die helaas iets te ver aan de zijkant van het BVCB doel was beland. Zij probeerde de bal nog in de verre hoek te schieten, maar deze ging net voorlangs.
In de 67e minuut een dreigende aanval van BVCB, maar gelukkig voor ons kon de spits net niet hard genoeg uithalen, waardoor Shirley de bal simpel kon oprapen. Een minuut later weer een kleine kans voor ons. Jennita passeerde haar tegenstander en gaf met een boogbal voor op Viev. Helaas was de bal net de scherp voor haar om voor gevaar te zorgen. In de 71e minuut kroop Moerkapelle door het oog van de naald. Een hard schot op doel van een BVCB speelster leek een prooi te gaan worden voor Shirley. Echter werd de bal door Mirjam ongelukkig van richting veranderd, waardoor iedereen op het verkeerde been stond. Gelukkig belandde de bal op de paal. In de 74e minuut een vrije trap van Lisa. Deze was echter recht op de keepster af en kon simpel gestopt worden. In de 81e minuut nog een schot van Viev dat ongevaarlijk leek. Maar door een stuit werd de bal verkeerd beoordeeld door de keepster en stuitte via haar benen terug het veld in. De laatste grote kans van de wedstrijd was aan BVCB zijde. De spits leek alleen op Shirley af te kunnen, maar met een sprint die niemand ooit nog van haar had gezien, gooide Jessica zichzelf voor de tegenstander en de bal. Vervolgens kon Anita de bal wegwerken. Na het laatste fluitsignaal barstte er een terechte vreugde los bij onze meiden. Geheel op eigen kracht zijn we toch op de tweede plek geeindigd. Een feestje volgde in de kantine met Jillz en bier. We kunnen als team terug kijken op een prachtig seizoen, waarbij een ieder zich in dienst van het team heeft gesteld. Ik kan ook zeggen dat ik trots ben op hoe jullie opgegeven atken door mij tijdens wedstrijden uitvoerden. Jullie zijn allemaal individueel en zeker als team gegroeid. Ik hoop dat een aantal meiden dat heeft aangegeven te stoppen deze keuze nog een keer goed wil overwegen, want als we nog net een klein stapje kunnen maken......dan zou een kampioenschap volgend seizoen misschien wel mogelijk zijn.
Ik dank jullie allemaal voor jullie inzet en enthousiasme. Ook de club wil ik bedanken voor hoe ik als niet Moerkapellenaar dit jaar ben ontvangen. Het is een fijne vereniging. Er volgen nog een paar leuke weken met onder andere bedrijfsvoetbal. Daarna lekker even uitrusten en opmaken voor een nieuwe seizoen.