Moerkapelle 3 voetbalt goed, maar vergeet haar kansen te benutten en verliest van DSO 5?

Moerkapelle 3

0 - 3

DSO 5

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

12 december 2015 12:30

Op zaterdag 12 december 2015 speelde Moerkapelle een onderling degradatieduel tegen de gastheer: DSO 5 uit Zoetermeer. Het trainingsstaf B&P had de beschikking over maar slechts 13 fitte voetballers. De tegenstander, DSO, bestond uit veelal spelers rond de leeftijd van 20-30 jaar.

Moerkapelle trad aan op het vertrouwde hoofdveld en speelde in de 4-4-2 opstelling.

Vanaf het 1e fluitsignaal liet DSO aan Moerkapelle zien dat zij geen eenvoudige prooi voor de dorpelingen wilde zijn. DSO nam veel initiatief en creëerde veel (grote) kansen. Zo kon DSO veel beschikken over de bal, omdat Moerkapelle soms onnodig de bal verspilde of vaker de onderlinge duels verloor. Arian verrichte zoals normaliter goed keeperswerk en hij hield zijn team lang in de race om in de 1e helft op voorsprong te komen. Over het algemeen voetbalde Moerkapelle de 1e 30 minuten redelijk goed, maar werden de kansen door onder meer Jan-Jaap en de Moerkapelse aanvallers niet afgemaakt. Daarnaast zette Moerkapelle leuke aanvallen op, maar de kansen namen steeds meer af. Verder kreeg DSO meer grip op haar tegenstander en liet DSO zien dat zij niet onder de indruk waren van de gecreëerde kansen van Moerkapelle.

Na de thee kwamen er een aantal verse krachten in de ploeg, Richard en Lars. Helaas voetbalde Moerkapelle op een andere manier dan in de 1e helft. Het 3e liet DSO het spel maken en Moerkapelle was vaak te aardig voor DSO. Er werd te weinig door de ploeg opgebouwd, aangezien DSO steeds meer onderlinge duels won en gewoon sterker werd. Over en weer werden er steeds meer grote kansen gecreëerd door de ploegen. Tot groot genoegen benutte DSO haar grote kansen niet. Een bal op de Zoetermeerse lat en goalie behoorden tot de grote kansen van het 3e. Helaas raakte het spel van Moerkapelle ontregeld, omdat DSO veel aanvallen opzette en veel hoge ballen naar voren speelde. Ook waren de Zoetermeerse aanvallers best snel en stond het elftal organiserend goed.

Het tegendoelpunt hing al een tijdje in de lucht en helaas was dit ook de realiteit. DSO trof doel en bouwde de score uit in een riante 0-3. Echter werd er nog een goal van Moerkapelle over de lijn onterecht afgekeurd. Verder vlagde de grensrechter regelmatig onterecht voor buitenspel. Ondanks dat er geen aansluittreffer werd gescoord, pakte Moerkapelle wel een gele kaart. Lars werd keihard onderuit gehaald door een Zoetermeerse voetballer. Daarna ging hij verhaal halen bij zijn tegenstander, maar helaas keurde de goed fluitende leidsman dit af en hij gaf Lars ook een gele prent. Daarna probeerde Moerkapelle nog met veel inzet en strijd een eretreffer te maken, maar dit was de dorpsbewoners niet gegund.

Na de winterstop op 16 januari 2016 speelt Moerkapelle haar 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Neptunus-Schiebroek 3. Gelukkig beschikt Moerkapelle dan over een grotere selectie en

hopelijk pakt Moerkapelle dan weer de volle 3 punten.

Opstelling: Arian, Jop, Patrick, Lex ©, Michel (2e helft: Lars), Amrit, Sander, Dennis, Jan-Jaap, Timme en Henk (2e helft: Richard).

Auteur: Amrit Ramdjielal