Assist: Anoniem

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

23 april 2016 14:30

Jong, N. de

Moerkapelle speelde zaterdag jl. thuis tegen Linschoten. Voor beide ploegen stond het behouden van uitzicht op de tweede periode titel op het spel. Moerkapelle moest vanmiddag aantreden zonder de nog geblesseerde Boutasqount en begon niet alert genoeg aan de wedstrijd. Voordat de toeschouwers het echt door hadden lag de bal na ongeveer 40 seconden al achter keeper Slingerland in het net. Moerkapelle had daarvoor de aftrap genomen en speelde de bal achterin rond, maar bij een bal op Noorlander ging het mis. De behendige spits Antonio van Linschoten was er als de kippen bij en pikte de bal af, gaf deze voor en de achterstand voor Moerkapelle was een feit. Dat was de eerste zware tegenvaller voor de thuisploeg die meende geconcentreerd begonnen te zijn. Moerkapelle probeerde daarna in haar spel te komen, dat viel niet echt mee en voordat er 10 minuten waren gespeeld was het wederom raak, nu over de andere zijde in de achterhoede. De uitval ging langs de linkerverdediger heen en de opkomende linkerspits tikte de bal, vlak voordat keeper Slingerland kon ingrijpen, net(jes) over de keeper heen. Een tweede tegenvaller voor Moerkapelle dat daarna probeerde om toch beter in het ritme te komen en dat lukte ook zachtjes aan wel. Halverwege de eerste helft gingen schoten van D. v.d. Hoven en Van Dommele echter net naast. Maar de slimme voorhoede Linschoten lag op de loer om via de counter de voorsprong te vergroten. De grootste domper van de middag was de counter op slag van rust die Linschoten weer heel goed uitvoerde en daarmee, tegen de spelverhouding in, de ruststand zelf op 0-3 bracht.

Trainer de vries wisselde in de rust Sluiter voor Noorlander en ging daarmee al iets aanvallender spelen. Moerkapelle kwam meer en meer en beter in de wedstrijd. De Vries wisselde al snel daarna Zijderhand voor spits Koolhaas erbij en ook Sallevelt werd ingebracht voor J. v.d. Hoven. Moerkapelle kreeg daardoor meer kansen maar de aanvallers konden maar moeizaam in stelling worden gebracht. Het thuispubliek moest dan ook lang wachten op het eerste doelpunt van de thuisploeg. In de 75 minuut was Sallevelt die een voorzet van Sluiter keurig binnen kopte. Vlak daarna zagen ze een kopbal van D. v.d. Hoven net naast gaan. Moerkapelle veerde in die fase even op. Een handsbal in het strafschopgebied werd niet bestraft, een schot van Sluiter ging net naast en de volgende belande op de paal. Moerkapelle bleef strijden en rond de 90ste minuut viel dan ook de zeker verdiende 2-3. Middenvelder D. v.d. Hoven wist vanuit een scrimmage de bal binnen te tikken en hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren. De thuisploeg zette nogmaals aan en kreeg ook nog enkele kansen op het wel verdiende gelijke spel, maar dat kwam er per saldo niet. Linschoten had slim en behendig gespeeld, zeker de voorwaartsen, en nam alle drie de punten mee naar huis. Het is voor de thuisploeg zaak dat men van meet af aan bij de les is, zeker volgende week wanneer de volgende belangrijke thuiswedstrijd tegen Gouda op het programma staat. De strijd om de laatste periode is nog niet gedaan maar door deze onnodige nederlaag nu wel stukken moeilijker geworden.

Het interview van RTW van Theo Klomp met trainer John de Vries over deze wedstrijd is [hier] te beluisteren.
Ook had Theo Klomp een interview met de scheidsrechter. Nico de Jong uit Koudekerk. Hij zet zich in voor daklozenvoetbal, dat is [hier] te beluisteren

Opstelling: Patrick Slingerland, Arco Verweij, Peter Zijderhand (57:Michael Koolhaas), Wouter Noorlander (45: Laurens Sluiter), Brend Hoogma, Taco Drost, Remon de Bruin, Daniel van den Hoven, Jaron van Dommele, Justin van den Hoven (70: Stefan Sallevelt), Harmen Verweij.