85'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

18 april 2015 14:00

Heide, T. ter

Na een aantal goede wedstrijden reisde Moerkapelle zaterdagmiddag jl. af naar Lekkerkerk. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen had Moerkapelle met 0-2 verloren en Lekkerkerk stond op de vierde plaats op de ranglijst, vier plaatsen hoger dan Moerkapelle. Met deze plaats op de ranglijst aast Lekkerkerk nog op een mogelijke vervolg in de nacompetitie. Op voorhand was de gedachte dat dit geen eenvoudig potje zou worden voor de formatie van trainer Disseldorp. Moerkapelle trad sinds lange tijd aan in dezelfde formatie als vorige week.

Het begin van de wedstrijd kende van beide kanten een verkennende fase. Veel ging de bal rond op het hobbelige middenveld. Moerkapelle kreeg zachtjes aan iets meer vat op het spel van Lekkerkerk en wist iets meer kansen te creëren. Dat resulteerde als eerste in een handsbal van de keeper van Lekkerkerk. Hij pakte bewust de bal ruim buiten zijn strafschopgebied op. De goed leidende scheidsrechter stond op een lijn en floot. Moerkapelle wilde de bal snel nemen maar de keeper verhinderde dit en de kans was verkeken. Na 20 minuten spelen had Moerkapelle, na een mooie aanval, als eerste de beste mogelijkheid tot dan toe. Een voorzet van Sallevelt op spits v.d. Hoven kwam na doorkoppen voor de voeten van Van Dommele. Het schot van Van Dommele werd op bijzonder knappe wijze door de keeper toch gestuit. Bij een volgende goede pass van Eindhoven moest een verdediger van Lekkerkerk zich tot het uiterste uitstrekken om de bal te pareren voor een volgende uitval. Dit kwam hem duur te staan, hij blesseerde zich daarbij en moest het veld verlaten. Een volgende voorzet van weer Sallevelt keurig richting Van Dommele werd net naast gekopt. Daarna volgde een vrije loop voor Koorevaar op de keeper, ook dit leverde geen resultaat op. Moerkapelle drukte en Lekkerkerk hanteerde de lange bal. Dit resulteerde na een half uur spelen in een gevaarlijke situatie voor het doel van Slingerland. Keeper Slingerland stopte in een uiterste poging zowel het eerste schot als de rebound. Moerkapelle kreeg meer en meer het heft in handen en er volgde een serie aanvallen op het doel van Lekkerkerk. Na een botsing van twee verdedigers brak in de 40ste minuut de Bruin door. Een vrije loop op de keeper van Lekkerkerk werd de grootste kans. Net voordat de Bruin zijn schot wilde lossen tikte een verdediger van Lekkerkerk de bal van achteren tussen de benen van de Bruin door in het eigen doel. De verdiende voorsprong op dat moment was eindelijke een feit. Vlak voor rust kreeg de spits van Lekkerkerk zijn tweede kans, echter ook deze keer stond keeper Slingerland op de juiste plaats. De laatste kans voor rust was voor Van Dommele. Ook hij kreeg een vrije loop op de keeper, maar wist de voorsprong nog niet te vergroten.
Moerkapelle startte in de tweede helft aanvankelijk zoals geëindigd voor rust. Een eerste mogelijkheid was er vrij snel al voor spits V.d. Hoven. Zijn schot ging nog net naast. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft kwam een uittrap van de keeper van Lekkerkerk op het hoofd van verdediger Noorlander die nog net van eigen helft de bal rechtdoor terug kopte richting het doel van Lekkerkerk. De bal stuiterde enkele meters voor het strafschopgebied een keer en kreeg een behoorlijke hoogte waardoor hij net over de handen van de hard uitlopende keeper heen ging. Dit buitenkansje liet spits v.d. hoven zich niet ontnemen. Hij tikte de bal netjes binnen. De 0-2 voorsprong was een feit en op basis van het aantal aanvallen eigenlijk wel verdiend maar eenvoudig gekregen.
Moerkapelle hield het spel nog even in handen maar Lekkerkerk legde zich er niet bij neer en ging min of meer va-banque spelen. Nog veel meer werd de lange bal naar voren gehanteerd. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Moerkapelle. Trainer Disseldorp wisselde de licht geblesseerde v.d. Bas voor Drost, die na een aantal weken terug kwam van een blessure. Het spelletje van Lekkerkerk leverde na ruin 70 minuten spelen resultaat op. Een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap bij de corner vlag werd goed voorgezet en doorgekopt. De bal belande bij de op enkele meters van de achterlijn staande nummer 9 van Lekkerkerk. Hij schoot vanaf die positie de bal op miraculeuze wijze hoog in het doel. Ee knappe actie en het mooiste doelpunt van de middag. Lekkerkerk lag zich niet neer bij een verlies en wilde meer en dat kwam ook nog ook. Enkele minuten na de 1-2 ging een volgende hoge voorzet net voorlangs over het doel van keeper Slingerland heen. Net achter hem stond naast het doel op een halve meter van de achterlijn nog een aanvaller van Lekkerkerk die deze voorzet eveneens vanaf die positie op knappe wijze wist binnen te koppen!
De gelijke stand was helaas voor Moerkapelle weer een feit. Trainer Disseldorp wisselde Koorevaar voor Van Nieuwkoop en Moerkapelle gaf niet op en zocht weer de aanval op. Een goede uittrap van Slingerland op Hoogma naar Sallevelt die de bal direct paste op Van Dommele en de bal bij spits v.d. Hoven bracht. Deze schoof de bal door naar rechts waar Van Nieuwkoop vrij kwam binnen lopen. De keeper van Lekkerkerk kwam uit zijn doel en ging met het been gestrekt op Nieuwkoop af. Nieuwkoop kon de bal nog wel raken maar de harde charge van de keeper van Lekkerkerk kwam ook hard aan. Strafschop besliste de scheidsrechter terecht. En ook deze keer kwam de keeper er verder zonder kleerscheuren vanaf. Het was de eerste actie van Van Nieuwkoop in de wedstrijd die uitmondde in een penalty. Noorlander wist de strafschop in de 85 minuut, met deze stand zeker geen eenvoudige klus, netjes hard binnen te schieten. Lekkerkerk probeerde daarna met weer die lange ballen de stand nog in evenwicht te trekken maar Moerkapelle gaf vanmiddag geen krimp meer.
De volgende moeilijke uitoverwinning was een feit. Moerkapelle staat nu in de derde periode na 6 wedstrijden gespeeld tweede met 15 punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Noordeloos.
Opstelling: Patrick Slingerland, Frank van der Bas(60: Taco Drost), Jilles Eindhoven, Wouter Noorlander, Brend Hoogma, Daniel van der Hoven, Remon de Bruin (70: Thijs van Nieuwkoop), Jaron van Dommele, Tim Koorevaar(80: Thijs van Nieuwkoop), Justin van den Hoven, Stefan Sallevelt