Oude Waalsdorperweg 1
2597AK
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3240328

Zaterdag jl. speelde Moerkapelle 1 de eerder afgelaste uitwedstrijd tegen KSD Marine 1 uit Den Haag. Voor Moerkapelle één van de volstrekt onbekende tegenstanders van dit seizoen. KSD staat voor Koninklijke Stallen Dienst. Een club die in 2013 gefuseerd is met Marine en speelt aan de Oude Waaldorperweg op het Sportpark Militaire Sportterreinen.  Een knusse omgeving kantine boven met zicht op de twee natuurgrasvelden.

Moerkapelle was in dit inhaal weekeinde van huis gegaan zonder minimaal 5 basisspelers (ziek, afwezig en/of geblesseerden) en zonder de hoofdtrainer (weekeindje weg). In plaats daarvan waren enkele spelers die zich recent hebben aangemeld en enkele jeugdspelers mee vertrokken naar Den Haag. Vandaag dus een op veel plaatsen andere elftal dan de weken er voor.

Beide ploegen begonnen gelijk opgaand en enigszins aftastend aan de wedstrijd. Toch was het de thuisclub die binnen het kwartier al doel wist te treffen. Een ogenschijnlijk niet onhoudbaar schot vanaf de linkerzijde van buiten het strafschopgebied diagonaal ingeschoten troef doel. Moerkapelle was daardoor verrast en moest zich direct al weer herpakken. De eerste helft ging verder redelijk gelijk op met aanvankelijk iets meer aanvallend spel van KSD Marine. De thuisclub die regelmatig met hard spel en veel theater het spel ook goed wist te ontregelen. Toch kreeg Moerkapelle zo af en toe ook een kans, zo ook enkele minuten voor rust. Een bal die tot twee keer toe in het strafschopgebied werd ingebracht wist de verdediging van KSD Marine niet goed weg te werken. Het was uiteindelijk Eindhoven die de bal op zich nog eenvoudig wist binnen te tikken en vlak voor rust voor de gelijkmaker verzorgde.  Dat had Moerkapelle enige rust en hoop moeten geven.

De tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de startblokken dan Moerkapelle wat direct al in een aantal mogelijkheden resulteerde. Na 7 minuten spelen was het dan ook weer raak voor KSD Marine. De verdediging van Moerkapelle stond niet goed en keeper Sloof was hierop kansloos. Moerkapelle zag de bui al weer hangen en bracht vrij snel er na drie verse spelers, waarvan 2 jeugdspelers, binnen de lijnen. Toch was het de thuisclub die in de 62ste  minuut nogmaals wist te scoren. Een dribbel van de spits van KSD Marine, waarbij vier verdedigers en daarna de keeper van Moerkapelle werden gepasseerd. De 3-1 voorsprong was en feit en Moerkapelle dat hard werkte moest wat. Moerkapelle zette vanaf dat moment nog meer in op de aanval. In de 72ste minuut werden wederom twee verse spelers ingebracht. Moerkapelle kreeg een vrije trap op het middenveld. De bal werd hoog voor doel ingebracht en het was jeugdspeler J. Herbert die nog geen 30 seconde binnen de lijnen stond en hoog boven een ieder uitkwam om de bal met het hoofd te schampen en binnen werkte. Dit was een opsteker voor Moerkapelle en gelijk een tegenvaller voor de thuisclub. Met de aanvallende jeugdige spelers erbij wist Moerkapelle nog meer druk op het doel van de thuisclub te zetten. KSD Marine vocht terug en bracht naast slim voetbal ook nog meer theater binnen de lijnen, waaronder ook tijdrekken tot sport werd verheven. Een doelpunt van Moerkapelle werd op advies van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd.  Een grove overtreding op het middenveld op een van de snelle jeugdspelers van Moerkapelle werd niet geschuwd. Drie maal moest de scheidrechter de thuisclub op een gele kaart trakteren. Moerkapelle drong aan en er kwamen ook nog kansen voor KSD Marine. Keeper sloof tikte vlak voor tijd een inzet op de lat. De scheidrechter trok er een aantal minuten bij. Ver in blessuretijd kreeg Moerkapelle na weer een overtreding op het middenveld opnieuw een vrije trap te nemen. Van der Salm kwam vanaf de andere kant om deze vrije trap voor te zetten. Hij deed dit met veel verve en de bal belande bij de tweede paal wederom op het hoofd van de hoog boven een ieder uit tornende J. Herbert. Met deze treffer, die wederom door de grensrechter werd betwist, bezorgde hij Moerkapelle vanmiddag de verdiende gelijkmaker. Het eerste punt is binnen en als Moerkapelle zo blijft doorgaan zullen er vast nog een aantal punten gaan volgen.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Davey Jager, Thijs van Nieuwkoop, Daan Herbert, Richard Koole (59: Toms Cinglers), Matthias de Gooijer, Timo Verheij (59: Senna de Jager), Thymen Eindhoven (59: Mike van der Vlist), Girts Vaskis (72: Joost Herbert) Stef van der Salm, Michel Koolhaas (72: Jeffrey Klaasen),