Kamerik 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

22 maart 2014 14:30

Boer, E. den

Zaterdagmiddag jl. stond voor Moerkapelle, de thuiswedstrijd tegen Kamerik op het programma. Om zicht op aansluiting bij de koplopers te houden mocht Moerkapelle geen punt meer laten liggen. Moerkapelle vandaag wederom in een wisselden samenstelling omdat Drost, Noorlander, De Bruijn en ook Justin v.d. Hoven ontbraken. De eerste kans in de wedstrijd, binnen enkele minuten, was voor Van Nieuwkoop, hij miste. Vlak daarna kreeg Kamerik een vrije trap waaruit de eerste corner van de wedstrijd ontstond. De scherp genomen corner passeerde bijna een ieder en kwam bij de tweede paal bij een hoog opspringende speler van Kamerik uit die netjes de 0-1 binnen kopte. Moerkapelle nam directe er na de aanval weer over en na 10 minuten wist de jarige Van der Hoven de bal te veroveren en na een keurige één twee de gelijkmaker te scoren. Zo ging het spel redelijk op en neer met een iets meer aanvallend Moerkapelle. Halverwege de eerste helft kregen beide ploegen de kans om op voorsprong te komen. Moerkapelle miste evenals Kamerik, de laatste overigens duidelijk vanuit een buitenspelpositie. Moerkapelle kreeg zachtjes aan de overhand en dit resulteerde vlak voor rust met een prachtig schot van Tim Koorevaar, uit een goede aanval, op de in die fase verdiende voorsprong voor Moerkapelle.

Na rust zette Moerkapelle gelijk druk en zag kansen om met het betere veldspel de voorsprong uit te bouwen. Dit blijkt voor Moerkapelle soms wel risico volle momenten op te leveren. Kamerik speelde op de counter. Na een kleine 10 minuten spelen in de tweede helft probeerde een middenvelder van Kamerik met een ogenschijnlijk slap afstandsschot het doel van Moerkapelle te bereiken. Dat lukte ook en net voordat keeper Slingerland de bal, nadat deze het veld raakte, wilde opvangen veranderde de bal op het hobbelige veld van richting en verdween zo naast hem het doel in. Een domper voor geheel Moerkapelle en niet in de laatste plaats voor de keeper. Moerkapelle wist de draad weer op te pakken en na een kwartier spelen was het Jurn Hoogma die uit een voorzet van Harmen Verweij hard naar de grond toe wist binnen te koppen. De voorsprong voor Moerkapelle was vanmiddag voor de tweede keer weer een feit. Moerkapelle zette verder aan en Koorevaar was niet gelukkig met enkele afstandsschoten die een paar keer net aan door de keeper van Kamerik konden worden gepareerd. In die fase werd Harmen Verweij binnen het strafschopgebied zeer hardhandig onderuit gehaald, doch de matig fluitende arbiter van dienst bracht de fluit al naar de mond, maar zag hierin bij nader inzien geen strafschop. Een cruciale misser, na later zou blijken. Na ongeveer 80 minuten spelen kreeg het hard werkende Moerkapelle de volgende tegenvaller te verwerken. Een schot van afstand werd door keeper Slingerland niet in een keer gestopt en niet weg gestompt. De bal bleef hangen en de spits van Kamerik was er snel bij om de gelijkmaker binnen te tikken. Over deze teleurstelling kwam Moerkapelle vanmiddag niet meer heen. Zowel vorige week als deze week had Moerkapelle met het betere veldspel weinig geluk en kreeg het minder dan dat zij eigenlijk verdienden. Volgende week heeft het eerste elftal van Moerkapelle een rustdag.

Opstelling Moerkapelle: Patrick Slingerland, Arco Verweij, Peter Zijderhand, Jurn Hoogma, Thijs van Nieuwkoop, Daniel van den Hoven, Jaron van Dommele, Stefan Sallevelt, Brend Hoogma, Tim Koorevaar en Harmen Verweij.