Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

21 september 2013 14:30

Gommans, T.

Bij FC Perkouw waren de voorbereidingen voor een feestelijk dag getroffen. Het was de dag dat op het hoofdveld, het nieuwe kunstgrasveld werd geopend. Echter onverwacht hing over deze dag toch een droeve sluier. Zaterdagochtend bereikte FC Perkouw het bericht dat de heer Graveland, één van die vrijwilligers van deze vereniging op veel te jonge leeftijd onverwacht was overleden.
Bij V.V. Moerkapelle was afgelopen week erelid jan Zijderhand overleden. Jan was van 1966 tot 1984 bestuurslid van de vereniging en de club heeft in die tijd veel aan hem te danken. Beide clubs speelde met rouwbanden en voor beide personen werd voor de wedstrijd op passende wijze 1 minuut stilte in acht genomen.
De officiële opening van het veld door B&W van de gemeente vond daarom plaats  tijdens de rust van deze wedstrijd.

Perkouw begon, ondanks de indrukwekkende gebeurtenis, goed aan de wedstrijd en zette Moerkapelle vrij snel onder druk. Binnen het eerste kwartier wist Perkouw al twee keer tot scoren te komen. Fouten op het middenveld gaven Perkouw de kans om middendoor, de lang niet alerte, de verdediging van Moerkapelle te snijden. Moerkapelle kwam vlak daarna nog even terug, nadat een terechte strafschop door Wouter Noorlander werd benut. Maar Moerkapelle kon ook daarna geen vat krijgen op het doelmatige en effectieve spel van Perkouw. Bij rust was de voorsprong voor Perkouw al opgelopen tot 4-1. De laatste goal voor rust kwam wederom tot stand door het onnodig verspelen van de bal op het middenveld. Voor rust al zag trainer Disseldorp zich genoodzaakt in te grijpen en wisselde aanvaller Hoogma voor Koorevaar. De rust duurde, wegens de officiële handelingen, langer dan gebruikelijk. Voor de Moerkapelle toeschouwer een moment waarop men hoopte dat de dit zou kunnen helpen aan de verbetering van het spel na rust. Helaas bleek deze hoop tevergeefs. Ook na rust was Perkouw veel behendiger en strijdvaardiger dan Moerkapelle. Tot overmaat van ramp hield  Daniel van der Hoven een schot van een van de aanvallers met de handen uit het doel. Voor de scheidsrechter zat er niets anders op dan Van der Hoven een rode kaart te presenteren en Moerkapelle moest deze lijdensweg verder met 10 man. Bij Perkouw lukte vanmiddag bijna alles en bij Moerkapelle bijna niets, zo bleek wel uit een van de laatste doelpunten van de thuisploeg. Moerkapelle wilde wel maar wist zich in deze samenstelling geen raad met deze tegenstander. De uiteindelijke uitslag werd zelfs 8-1. Een eerbewijs van FC Perkouw aan de veel te jong overleden vrijwilliger van de club en een pakslaag voor Moerkapelle dat in ieder geval de grootste is in de afgelopen jaren en nog wel even zal nadreunen.

Opstelling Moerkapelle: Patrick Slingerland, Peter Zijderhand (70: Job v.d. Berg), Daniel van der Hoven, Taco Drost, Arco Verweij, Thijs van Nieuwkoop(75: Raymond de Bruin) , Wouter Noorlander, Jaron van Dommele, Harmen Verweij, Stefan Sallevelt, Brend Hoogma(30: Tim Koorevaar.)