Scheidsrechter

Roest, R.E.

Accommodatie

Onbekend

Moerkapelle begon goed en aanvallend aan de eerste helft. In het eerste half uur werden verschillende doelkansen, zowel vanuit goed opgezette aanvallen als vanuit corners kansrijke momenten voor de aanvallers Van Dommele, Van der Hoven en Hoogma gecreëerd, maar doelpunten vielen er niet.
Linschoten wist met enkele counters de achterhoede op de proef te stellen. Na een half uur spelen was verdediger Drost niet attent genoeg en liet de bal van zijn schoen afpikken door de alerte spits van Linschoten. Deze twijfelde geen moment en schoot direct raak.
Direct daarna moest Moerkapelle de aan het hoofd geraakte Van Nieuwkoop wisselen voor Wouter Noorlander. Moerkapelle had het daarna voor rust even moeilijk maar de alert optredende doelman Slingerland wist met enkele goede reddingen zijn doel verder schoon te houden.
Moerkapelle begon de tweede helft zoals ze ook de eerste helft waren gestart en wist wederom een aantal goede en kansrijke doelpogingen te creëren. De aanvallen bleven komen en de druk op de verdediging van Linschoten nam fors toe. Na ruim een kwartiers spelen moest de verdediger binnen het strafschop gebied de bal met de hand weg slaan om erger te voorkomen. Scheidsrechter Roest ontging ook dit niet en floot resoluut voor een strafschop. Wouter Noorlander verzilverde deze kans voor de blauw witte netjes en de gelijk stand was een feit. Moerkapelle bleef aanvallen en kreeg grote kansen op de voorsprong. Een tweede penalty was bij meerdere situaties niet ondenkbaar geweest, maar deze bleef uit.
Linschoten loerde op de counter en dat deed men goed, want na bijna een kwartier spelen luidde een net iets te kort terug gespeelde bal in de verdediging van Moerkapelle de voorsprong van Linschoten weer in.
Trainer Disseldorp wisselde Zijderhand voor Daniel van der Hoven om zo nog meer druk op de aanval te zetten. Helaas zonder resultaat want Linschoten profiteerde daar in het laatste kwartier nog twee keer van. De 1-3 kwam tot stand na een ongelukkige uittrap van de verder feilloze sluitpost van Moerkapelle.
Zo staat Moerkapelle na twee wedstrijden nog met lege handen. Het spel was goed en veel beter dan vorige week, de goede kansen werden echter niet afgemaakt en dan wordt winnen wel een stuk lastiger.

Opstelling Moerkapelle: Patrick Slingerland, Job v.d. Berg, Taco Drost, Peter Zijderhand (75: Daniel van der Hoven), Arco Verweij, Thijs van Nieuwkoop (30: Wouter Noorlander), Jaron van Dommele, Harmen Verweij, Stefan Sallevelt, Justin van den Hoven, Brend Hoogma.