Barry Reede (penalty)

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

30 januari 2016 12:00

Op de laatste zaterdag van de maand januari speelde Moerkapelle haar uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Zestienhoven 4 uit Rotterdam.

Aangezien Arian nog steeds geblesseerd is, nam Derek weer plaats onder de lat. Verder had het trainingsstaf B&P de beschikking over 13 fitte spelers.

Moerkapelle speelde haar wedstrijd op een heel oud kunstgrasveld en pal in de buurt van het vliegveld.
Vanaf het 1e fluitsignaal probeerde Moerkapelle het spel te maken, maar door de slordigheden in het spel en de slechte staat van veld kwam het spel van Moerkapelle niet geheel uit de verf. Daarentegen waren de Rotterdammers veel zuiniger aan de bal, feller en creëerden zij een aantal kansen. Verder speelde zij ook goed georganiseerd voetbal. Zo maakte zij in de 18e minuut uit een hoekschop de 1-0. Dit was geheel voor hen verdiend en daarna kwam de tegenstander nog meer op de Moerkapelse helft. Desondanks had Moerkapelle ook zo nu en dan (op het middenveld) de bal, maar dit leidde niet tot grote gevaren voor de Rotterdamse goalie.

Even later kwam Moerkapelle snel weer op 2-0 achterstand, want de tegenstander kreeg de mogelijkheid om op een makkelijke manier de verdedigers te omspelen. Daarna raakte Moerkapelle van slag en werd het spel steeds slechter. Zo maakte Moerkapelle het zichzelf soms te moeilijk door elkaar te weinig te coachen en de bal te lang in de verdediging te houden. Maar toch probeerde het elftal van B&P een tegentreffer te forceren, maar tevergeefs. In de 39e minuut maakte Zestienhoven een onterecht doelpunt, want het was buitenspel. Maar helaas keurde de leidsman het doelpunt goed. Dit was een flinke domper voor het elftal, want het elftal snakt naar punten.

Na de rust kwam er een ander Moerkapelle het veld op. Dit resulteerde in veel meer balbezit, meer combinaties en wat meer kansen. Maar het tegendoelpunt bleef lang op zich wachten en de hoop op een goed resultaat werd steeds kleiner voor de dorpelingen. Na een handbal in de 16 meter van een Rotterdammer mocht Barry een penalty nemen en die maakte hij vanaf 11 meter koelbloedig en prachtig af. Na het doelpunt creëerde Moerkapelle nog een aantal kansen, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Gelukkig gold dit ook voor de Rotterdammers, want zij misten een aantal grote kansen mede door de lat en ‘’the man of the match’’: Derek de Leeuw. Daarna waren er geen hoogtepunten en was de 9e nederlaag een feit.  Aankomende zaterdag speelt Moerkapelle thuis tegen Oosterheem 3. En de verwachting is dat dit weer een zwaar duel wordt tegen een goed voetballende ploeg.

Opstelling: Derek, Amrit, Alex, Jan-Jaap, Lars (62m: Patrick), Tim (2e helft: Jop/80m: Arian), Frank, Sander, Barry, Mark en Henk.

Auteur: Amrit Ramdjielal