JO14-1 Nieuws

Voorpublicatie Kampioensouders, Edwin van der Sar: "Je zal hem bij de polonaise nooit vooraan betrappen"

Gisteren om 12:00  Op 9 mei verschijnt Kampioensouders. Gesprekken over topsporttalent met de ouders van Pieter van den Hoogenband, Dorian van Rijsselberghe, Edwin van der Sar, Dafne Schippers, Suzanne Schulting, Ireen Wüst en Epke Zonderland. Het boek is geschreven door Harmke van der Werf (1992), orthopedagoog bij sc Heerenveen. ELF Voetbal mag er alvast uit voorpubliceren. In dit stuk nemen Rien en Willie van der Sar de lezer mee naar het begin van de keeperscarrière van hun zoon Edwin. meer »

Samenvatting Manchester City - Paris Saint-Germain (2-0)

Gisteren om 11:00  Manchester City is de eerste finalist van de Champions League dit seizoen. Voor het eerst in de clubhistorie staan de blauwhemden in de eindstrijd. Dinsdagavond versloegen The Citizens in eigen huis Paris Saint-Germain met 2-0. Vorige week woensdag was de eerste confrontatie ook al in een Engelse overwinning geëindigd. meer »

Thibaut Courtois ESM Speler van de Maand, Manchester City levert meeste spelers

Gisteren om 10:00  Voor het eerst sinds anderhalf jaar is een doelman uitgeroepen tot ESM Speler van de Maand. Thibaut Courtois van Real Madrid ontving deze eer en liet daarmee achtereenvolgens Lionel Messi, Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé achter zich. Manchester City ziet de meeste spelers terug in het ELFtal van de maand dat door de leden is samengesteld. meer »

Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Gisteren om 9:00  Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal. meer »

Het resterende programma van LOSC Lille en Paris Saint-Germain

4 mei 2021 11:30  In Spanje is de strijd om de titel razendspannend, maar ook in Frankrijk is er een hevig gevecht losgebarsten om het kampioenschap. Hoe ziet het resterende programma van titelkandidaten LOSC Lille en Paris Saint-Germain eruit? meer »

Messi en Cristiano Ronaldo ouderwets in strijd om ereplaatsen ESM Gouden Schoen

4 mei 2021 9:00  Wie eindigt er op de tweede plaats in het klassement van de ESM Gouden Schoen? De strijd lijkt uit te lopen op een tweestrijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Opnieuw. Voorlopig staat de Argentijnse steraanvaller van FC Barcelona op de tweede trede van het erepodium. meer »

Samenvatting: Sevilla-Athletic Bilbao (0-1)

4 mei 2021 8:49  De titelstrijd in Spanje is razendspannend. Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona staan dicht op elkaar. Tot maandagavond stond Sevilla ook tussen de grote drie, maar na een misstap in eigen huis tegen Athletic Bilbao is de titel voor de Andalusiërs uit zicht geraakt. Bekijk hier de samenvatting.  meer »

Engelse topwedstrijd afgelast omdat fans stadion Manchester United bestormen

4 mei 2021 8:00  Anti-eigenaren protesten door Manchester United fans dwongen het uitstellen van een Premier League-wedstrijd op zondag tegen Liverpool. Dit gebeurde nadat het stadion werd bestormd en duizenden andere supporters de toegang tot Old Trafford blokkeerden, omdat ze eisten dat de Glazer familie de club zou verkopen. De ongekende afgelasting van een wedstrijd in de rijkste voetbalcompetitie ter wereld als gevolg van protesten van fans is het hoogtepunt van een langdurige woede tegen de Amerikaanse eigenaars. Deze begon met een overname door een derde partij in 2005 waarbij de club met schulden kwam te zitten. Het toppunt van de woede van de fans volgde echter toen de club deel uitmaakte van de Europese Super League, een divisie die omstortte vanwege het gebrek aan steun. meer »