Appendix Vrijwilligersbeleid - v.v. Moerkapelle

Appendix Vrijwilligersbeleid

Appendix Vrijwilligersbeleid


Appendix vrijwilligersbeleid v.v. Moerkapelle

 Download

1. Inleiding

Met het nieuwe vrijwilligersbeleid wordt er van alle actieve leden gevraagd om hun steentje bij te dragen. Zoals in het reglement naar voren komt, zijn er verschillende taken die elke zaterdag uitgevoerd moeten worden. Hiervoor zijn veel mensen nodig en zonder vrijwilligers krijgen we dit als vereniging niet voor elkaar. Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we allemaal genieten van de sportieve en gezellige zaterdagen op de voetbalvereniging!

 Van iedereen wordt gevraagd of zij minimaal twee keer per jaar hun steentje bij willen dragen. Geef jij je voor 18 augustus 2019 op, dan kun je zelf een aantal voorkeursdata doorgeven. Door de vrijwilligerscommissie word je dan op drie van deze data ingedeeld. Welke data dit uiteindelijk zijn geworden krijg je van de commissie te horen en is ook te zien op het schema. Wanneer je geen voorkeursdata doorgeeft voor 18 augustusr 2019 word je door de commissie ingedeeld. Wanneer je deze dagen niet kunt, dien je zelf voor vervanging te zorgen.

Maar voordat jij je wilt inschrijven voor een taak, is het wellicht handig om te weten wat alles precies inhoudt. Derhalve hebben wij hieronder per vrijwilligerstaak kort uiteengezet wat hier bij komt kijken. Zo krijg je ook een beetje een indruk wat er elke zaterdag allemaal moet gebeuren en hoeveel mensen we hiervoor nodig hebben!

 

2. Keuze werkzaamheden

Er kan gekozen worden uit de volgende werkzaamheden:

a. Bardienst (vanaf 16 jaar)
b. Oud papier ophalen (vanaf 16 jaar)
c. Assistent leider pupillen (vanaf 16 jaar)
d. Assistent trainer pupillen (vanaf 14 jaar)
e. Scheidsrechter jeugdwedstrijden (vanaf 12 jaar)
f. Scheidsrechter senioren (vanaf 18 jaar)
g. Andere werkzaamheden. Door de commissie te bepalen werkzaamheden
h. Ontvangst (vanaf 18 jaar)

3. Korte omschrijving

a. Bardienst

Samen met een ervaren vrijwilliger sta je achter de bar. Hierbij wordt er van je verwacht dat je de andere leden en tegenstanders van eten en drinken voorziet. Er is een kassasysteem dus je hoeft niet bang te zijn voor hoofdrekenen. Ook zijn er wat andere taken die moeten gebeuren. Denk hierbij aan het klaarzetten van drinken voor de rust van de wedstrijden en het bijvullen van de voorraad. Daarnaast is er dus altijd een ervaren barmedewerker aanwezig  die weet wat er allemaal moet gebeuren.

Er zijn drie shifts voor de bardienst op zaterdag:

08.00 uur – 12.30 uur

12.30 uur – 17.00 uur

17.00 uur – 20.00 uur

b. Oud papier ophalen

Oud papier ophalen is al mogelijk voor leden vanaf 16 jaar. Er zijn twee mogelijkheden, mee met het busje of helpen bij de kantine. Als je mee gaat met het busje, rijd je samen met een ervaren vrijwilliger langs de bedrijven om oud papier op de halen. Je helpt mee met de dozen in het busje te zetten en aan het einde van de rit wordt de bus geleegd bij het stortpunt in Gouda. Blijf je helpen bij de kantine, dan zorg je dat mensen die op zaterdagochtend oud papier komen brengen worden geholpen met het tillen van hun oud papier in de container. De ochtend zelf wordt pas bekeken welke van de twee mogelijkheden je gaat doen. Je moet je rond 09.00 uur melden en bent rond 12.00 uur weer klaar.

c. Assistent leider pupillen

De minimale leeftijd voor assistent leider pupillen is 16 jaar. Je gaat elke zaterdag mee met het team. Hierbij help je de leider met het verzamelen van de spullen en spelers en allerlei andere zaken. Kortom je zorgt ervoor dat alles rondom de wedstrijd wordt geregeld zodat de spelers alleen maar hoeven te focussen om met drie punten weer van het veld af te lopen.

d. Assistent trainer pupillen

De minimale leeftijd voor assistent trainer is 14 jaar. Je helpt de hoofdtrainer met het voorbereiden en uitvoeren van de training. De meeste teams trainen twee keer per week. De tijden waarop wordt getraind wisselen per team.

e. Scheidsrechter jeugdwedstrijden

De minimale leeftijd voor scheidsrechter van jeugdwedstrijden is 12 jaar. Van tevoren moeten de scheidsrechters zich melden in de bestuurskamer waarbij je wordt voorzien van de benodigdheden. Daarna gaat de wedstrijd van start onder jouw leiding waarbij jij ervoor zorgt de wedstrijd in leuke en sportieve banen wordt geleid. De meeste jeugdwedstrijden worden in de ochtend gespeeld.

In verband met de korte duur van de werkzaamheden vragen we om  u voor 4 wedstrijden in plaats van voor 2 wedstrijden op te geven.

f. Scheidsrechter senioren

De minimale leeftijd voor scheidsrechter van senioren is 18 jaar. Van tevoren moeten de scheidsrechters zich melden in de bestuurskamer waarbij je wordt voorzien van de benodigdheden. Daarna gaat de wedstrijd van start onder jouw leiding waarbij jij ervoor zorgt de wedstrijd in leuke en sportieve banen wordt geleid. De meeste wedstrijden van de senioren worden in de middag gespeeld.

In verband met de korte duur van de werkzaamheden vragen we om  u voor 4 wedstrijden in plaats van voor 2 wedstrijden op te geven.

g. Andere werkzaamheden

In overleg met de commissie is het ook mogelijk om andere werkzaamheden te doen die kunnen bijdragen aan het vrijwilligersbeleid. Ook kan de commissie je vragen om andere werkzaamheden uit te voeren die door de vereniging als een bijdrage aan het vrijwilligersbeleid worden gezien.

h. Ontvangst

De minimale leeftijd voor ontvangst  is 18 jaar. Voor de ochtend zijn er vaste vrijwilligers die hebben aangeboden om routinematig de ontvangst te draaien. Derhalve zijn er voor de middagontvangst nog vrijwilligers nodig. De middag ontvangst is van 13.00 uur tot 1 uur na de laatste wedstrijd. Wanneer er wedstrijden worden gespeeld willen we dat er iemand aanwezig is in de bestuurskamer of commissie kamer. Je ontvangt de scheidsrechters, leiders van de elftallen en neemt de telefoon op. Ook vertel je bijvoorbeeld in welke kleedkamer ze moeten zijn, op welk veld ze moeten spelen en geef je waar nodig assistentie aan de leiders of scheidsrechter bij het invullen van de wedstrijdformulieren.

Speelt het 1e elftal thuis, dan ontvang je ook de pupil van de week , en het bestuur van de tegenstander. Tijdens deze middagen verzorg je voor de leiders iets te drinken en zo nodig iets te eten voor de scheidsrechters.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!