...
80'
84'

17 oktober 2017 20:00

Moerkapelle had in de eerste ronde van de Rijnmondcup direct al een zware eerste klasser geloot, te weten VOC uit Rotterdam.

Afgelopen dinsdagavond 17 oktober 2017 reisde v.v. Moerkapelle per bus af naar VOC Rotterdam. Een eerste klasser aan de rand van Rotterdam ter hoogte van Zestienhoven. Een keurige vereniging met ook een mooie accommodatie. Bij aanvang liep het elftal van Moerkapelle al teren een eerste verrassing aan. De tegenstanders waren nog niet op het veld maar Moerkapelle wilde, zo enthousiast als het elftal was op dit mooie complex, al vast gaan inlopen. Tot een ieders verassing wordt voor de wedstrijd het veld gesproeid en liepen sommige spelers wat onwennig  van hot naar her om nog net droog aan de wedstrijd te kunnen beginnen, van afstand een komisch gezicht.

Moerkapelle begon de wedstrijd met enkele spelers van het tweede team in de basis. Afwezig waren namelijk, Sluiter, v.d. Hoven, Arco Verweij en Bodouaou. VOC begon rustig maar sterk aan de wedstrijd. Na 8 minuten spelen werd het uit een corner 1-0. Dit zou vanavond niet de laatste corner zijn waaruit werd gescoord. Moerkapelle pakte haar eigen spelletje aardig op en gaf zeker de eerste helft redelijk partij tegen deze eerste klasser. Jammer dat bij de loting in de eerste ronde zelfs geen rekening wordt gehouden met het verschil tussen 1ste en 4de klasser. Daarmee zou het toernooi toch een stukje leuker kunnen zijn. Maar goed Moerkapelle hield tot aan de rust met maar 1-0 op het score bord knap stand. Voor de tweede helft bracht trainer De Vries enkele wisselspelers in. Zo kreeg een elke speler vanavond de mogelijkheid om minimaal een halve wedstrijd te spelen. Na rust rond de 50 ste minuut zakte de thuisploeg even iets verder in en wist Moerkapelle tot drie keer zelf een goede kans te creëeren. Het mocht helaas net niet lukken om te scoren. Dat was voor VOC een waarschuwing om een tandje bij te zetten en vanaf de 58ste minuut werd het moeilijker voor Moerkapelle. Jammer dat we geen vat kregen op de goed genomen corners. Tot twee keer tot binnen enkele minuten werd met een directe kopbal  vanuit een corner door VOC gescoord. Daarna was het met Moerkapelle eigenlijk al gedaan. De drie treffers die daarna nog vielen waren niet te wijten aan het goede spel van VOC, maar meer aan het onvoldoende goed tegenhouden bij Moerkapelle. De einduitslag was hierdoor ook wel geflatteerd te noemen, alhoewel VOC zeer waarschijnlijk ook wel vlagen met de handrem er op gespeeld zal hebben. Moerkapelle mag, op basis van de eerste helft, zeker niet ontevreden terug kijken op deze wedstrijd voor de Rijnmond Cup. Er werd in die fase weinig weggegeven en bij vlagen liet Moerkapelle zich van zijn goede kant zien.

Opstelling: Lorenzo Sloof (46: Quinten Slingerland), Thymen Eindhoven, Peter Zijderhand, Pieter Verweij,  (46: Alex Vonk), Davey Jager, Jaron van Dommele, Remon de Bruin ©, Harmen Verweij, Tim Kooreveaar, Joop van Beek, Frank van der Bas.(46: Dennis v.d. Spek)