Mannen, 1, 4e klasse C

9 december 2017 14:30

Moerkapelle speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Rohda ’76. Moerkapelle 1 maak een lastige periode door en moest vandaag ook nog van start zonder geblesseerde aanvoerder Daniel van der Hoven.
Rohda ’76 staat hoog op de ranglijst en heeft aspiraties voor een promotie.

Van de eerste minuut zette Rohda ’76 de verdediging van Moerkapelle stevig onder druk. Toch wist Moerkapelle zich aanvankelijk soms nog even onder de deze druk uit te spelen. Maar Rohda beschikt over verschillende aanvalsmogelijkheden en ook over minimaal één speler met een extra wapen, de lange trappen en/of goed genomen vrije trappen. Na 12 minuten ging een van de spelers op de voet van Harmen Verweij staan. Deze moest de strijd hierdoor opgeven en trainer De Vries moest al vroeg invaller Koolhaas in brengen. In de 28ste signaleerde  verdediger Wahl van Rohda ’76  dat de keeper van Moerkapelle wat hem betreft wel iets te ver uit zijn doel stond. Met een loepzuivere trap schoot hij vanaf ongeveer 45 meter de bal richting het doel. Een bal al la Wim Jansen tegen Inter Milaan (weet u nog ?), alleen dan vanaf de andere zijde. De bal leek aanvankelijk te hoog, maar stuitte over de keeper heen tegen of op de lat en via de grond zo het doel in. Een werelddoelpunt. Later vertelde men dat dit niet zijn eerste zo was, Zijn trap kwaliteit zou vanmiddag nog enkele keren blijken. Een volgende uithaal werd door keeper Sloof goed uit de kruising getikt. Moerkapelle had hier vanmiddag niet zo veel tegen in te brengen, verdedigde met man en macht. Een schot van Sluiter vlak voor rust was één van de weinige momenten  dat als een aanval kon worden gezien.

De eerste minuut na rust kreeg Rohda ’76 een vrije trap zo een 5 meter buiten het strafschopgebied. Van linksachter kwam specialist Wahl weer aan gerend. Hij trapte de bal met links met veel gevoel langs de muur in de rechterhoek. Zo bracht één speler met twee schoten Moerkapelle op een 0-2 achterstand. Enkele minuten later werd de andere Verweij Arco aan het hoofd geraakt. Ook hij moest de strijd staken. Daarvoor kwam De Wilde in het veld. Vlak er na zorgde de spits van Rohda '76 voor de 0-3. Daarmee was de wedstrijd al wel gespeeld. Verdediger Eindhoven werkte daarna een strakke voorzet nog in eigen doel. Vlak voor tijd kreeg Moerkapelle, door de vanmiddag uitstekende leidende scheidsrechter, nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied tegen. Weer kwam de linksachter rustig aangelopen. Nam de vrije trap even precies als de vorige en weer was het raak. Tot slot volgde ook nog de 0-6. Een geflatteerde uitslag, maar zeer verdiende overwinning voor de mannen van Rohda ’76. Het is een mooi wapen als je zo een man in het elftal hebt die drie keer kan scoren uit lange en vrije trappen. Moerkapelle werkt hard maar het komt er nog steeds onvoldoende uit. Volgende week staat de laatste uitwedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Zevenhoven.

Luister hier het interview van Theo Klomp met John de Vries.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Thymen Eindhoven, Peter Zijderhand, Arco Verweij (50: Wesley de Wilde), Davey Jager, Harmen Verweij (12: Michael Koolhaas), Remon de Bruin ©, Jaron van Dommele, Tim Koorevaar, Laurens Sluiter( 70: Stef van der Salm),  Redouan Bodouaou.

Ter afsluiting nog even het volgende.
Tijdens onze laatste ledenvergadering heeft een discussie plaatsgevonden over de inhoud van de artikelen, die de afgelopen 10 jaar door deze redacteur, als supporter van Moerkapelle 1, bij uit- en thuiswedstrijden werden geschreven. Sinds genoemde periode verscheen van elke wedstrijd van het eerste elftal een artikel op de website en ook een aantal jaren lang een deel in de lokale weekbladen. Uit de discussie kwam naar voren dat het niet langer wenselijk wordt gevonden om over alle aspecten aangaande de wedstrijden verslag te doen. Zelfs ook niet in het geval dat het om feitelijke, door meerdere aanwezigen, geconstateerde waarnemingen betreffen.
Het niet kunnen weergeven van feitelijkheden en het verzoek om selectief artikelen te schrijven daar gaat de schrijver niet op in, want dit tast de journalistieke onafhankelijkheid in te veel aan.
Dit is de reden dat, onder dankzegging voor uw belangstelling, er onder deze voorwaarde een einde komt aan de artikelen van deze redacteur over Moerkapelle 1 op de website van v.v. Moerkapelle, want onder voorwaarden van beperkingen kan vanuit deze hand in dit kader geen artikel verschijnen van wedstrijden van v.v. Moerkapelle. Nogmaals dank voor uw belangstelling.