52'
80'

Mannen, 1, 4e klasse C

7 oktober 2017 15:00

Het eerste elftal van Moerkapelle reisde zaterdagmiddag af naar voor de uitwedstrijd in en tegen Linschoten. Moerkapelle heeft de laatste jaren, zowel uit als thuis niet van deze tegenstander weten te winnen en soms zelf met grote cijfers (6-1 en 9-3) verloren. Linschoten bivakkeerde vorige jaar in de 3de klasse. De laatste keer dat Moerkapelle wel wisten te winnen was in maart 2013. Maar de winst op Sportief van vorige week gaf de Moerkapellenaren wel enige moed. Zijderhand was hersteld, maar P. Verweij geblesseerd en A. Verweij en Koorevaar afwezig. Moerkapelle startte in een 3-4-3 opstelling. Het was zoals veelal als Moerkapelle in Linschoten speelt een regenachtige middag.

Linschoten begon direct aanvallend en zette de verdediging van Moerkapelle van meet af aan onder druk. Keeper Lorenzo moest na enkele minuten spelen al stevig aan het werk maar hield zijn elftal keurig op de been. Moerkapelle kwam na een minuut of tien spelen goed onder de druk van Linschoten uit. Van Dam was soms lastig af te stoppen. Na een kwartier spelen was dit ook het geval en na een tik in het gezicht van Van Dam veroverde de linksback van Linschoten de bal. Kennelijk ontging de scheidsrechter deze actie!, maar Linschoten brak meteen uit en stormde het strafschop gebied binnen. De speler van de thuisploeg liet zich vrij gemakkelijk vallen. Penalty besliste de scheidsrechter. Moerkapelle protesteerde nog voor het voorval vlak er voor, maar de strafschop kwam er en Linschoten liet zich dit cadeautje niet meer ontnemen. Moerkapelle nam direct daarna het initiatief in de wedstrijd over en speelde een hele goede eerste helft verder. Halverwege de eerste helft schoot De Bruin op de paal en na ruim een half uur spelen maakte Sluiter uit een mooie aanval via Jager en Bodouaou de tot dan toe terechte gelijkmaker. Opslag van rust kreeg Moerkapelle de grootste kans van de middag op de voorsprong. De slimme Sluiter sprong hoger dan de keeper en kopte de bal voor hem langs weg. Beide spelers botste daarna op elkaar maar de geheel vrijstaande Van Dam wist voor open doel met deze scoringskans helaas geen raad. Hij had de bal er zo maar voor het inlopen.De ruststand bleef 1-1.

Linschoten startte in de tweede helft, zoals ze dit ook in de eerste helft hadden gedaan, met druk zetten en direct het aanvallende spelletje. Na 5 minuten al werd een kopbal uit een corner binnengekopt en was de voorsprong, 2-1, voor de thuisploeg weer een feit. Een misser op het middenveld bij Moerkapelle luidde een minuut later al de 3-1 in. De vrije bal die daaruit ontstond werd vervolgd met een goede aanval van Linschoten. Trainer De Vries wisselde nog drie spelers, maar verder dan een grote kans voor De Bruin, hij schoot ove,r kwam het vanmiddag in het druilerige Linschoten niet meer. Tien minuten voor tijd werd zelfs de 4-1 gescoord. Moerkapelle slaagde er ook vanmiddag niet in het slimme Linschoten te verslaan of een punt te veroveren. Een iet wat geflatteerde uitslag waardoor aan de lange reeks van nederlagen tegen deze ploeg nog minimaal een half jaartje wordt toegevoegd. Kennelijk licht het spel van Linschoten Moerkapelle niet helemaal. Alhoewel ook gezegd mag worden dat de verschillen kleiner waren dan andere jaren en de uitslag doet vermoeden. Zoals we ook twee weken terug al constateerden zou het helpen als Moerkapelle doelmatiger met de kansen wist om te springen. Volgende week speelt Moerkapelle weer thuis tegen koploper NVS’46 aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Thymen Eindhoven, Peter Zijderhand (88: Thijs van Nieuwkoop), Davey Jager, Daniel van den Hoven, Harmen Verweij, Jaron van Dommele, Remon de Bruin, Redouan Bodouaou (76: Sander Koole), Laurens Sluiter, Timon van Dam( 64: Frank van der Bas)