V.V. Moerkapelle 3 sluit het seizoen af met een knappe overwinning op DSO 5!

2 - 3

Moerkapelle 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

21 april 2016 20:00

Op de donderdagavond van 21 april 2016 uur speelde V.V. Moerkapelle haar uitwedstrijd tegen DSO 5 uit Zoetermeer. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdkunstgrasveld van DSO.

Voor aanvang van de wedstrijd had de trainingsstaf B&P de beschikking over 14 man.

Nadat de aftrap door DSO was genomen, zag men dat beide ploegen er een open wedstrijd van wilden maken. Beide ploegen zochten de aanval op en werd door beide teams leuk en prima gevoetbald. Verder was het baltempo hoog. In de 1e 10 minuten van de match had DSO meer de bal en mede daardoor stonden de Zoetermeerders meer op de helft van de dorpelingen te voetballen.  Zo zocht DSO vaak een opening in het centrum van Moerkapelle, maar gelukkig had Moerkapelle geen moeite om de zowel de aanvallers als de middenvelders af te stoppen. Daarbij had Moerkapelle een antwoord op het offensieve ingestelde DSO door koel te blijven en rustig de bal naar elkaar over te spelen. Hierdoor kreeg Moerkapelle meer grip op de tegenstander en met de snelheid van onder meer Tim en Frank werd de Zoetermeerse verdediging ontregeld. Maar tot veel echte grote kansen leidde dit nimmer. Verder deelde de scheidsrechter een gele kaart aan Tim uit en gaf hij een laatste waarschuwing aan Barry, want Barry hield zich niet aan de regels volgens de leidsman.  In de 13e minuut kreeg Frank de mogelijkheid om Moerkapelle op 0-1 voorsprong te zetten, maar zijn schot kwam tegen de keeper aan. Daarna trapte Hans de doeltrap naar voren, waarbij de bal bij Tim belandde. Maar Tim’s schot ging net over. Verder kreeg Richard in de 25e minuut ook een kans, maar zijn schot was niet heel gevaarlijk. Later in de wedstrijd liet DSO zien dat zij beschikte over goede buitenspelers, want deze spelers gaven op de aanvallers perfecte voorzetten. Gelukkigerwijs miste de aanvallers deze grote kansen en stond het wonder boven wonder nog steeds 0-0 op het scorebord. Later kon DSO in de 28e minuut op voorsprong staan, maar gelukkig belandde de bal keihard op de paal. Rond de 34e minuut gaf Richard een prachtige steekbal op Tim, maar Tim schoot de bal in de handen van de doelman. In de 45e minuut bracht Sander met een prachtige vrije trap vanaf de rand van de middellijn zijn ploeg op voorsprong! Daarbij zette Lars met een slimme vrijloop in het strafschopgebied de keeper op het verkeerde been, waardoor Sanders prachtige vrije trap over de keeper het doel in ging. Lang kon Moerkapelle niet genieten van de voorsprong. Want doordat de bal in de voeten van de tegenstander belandde, zette DSO een aanval op en scoorde zij hieruit.

Moerkapelle begon aan de 2e helft sterker dan DSO. Zo voetbalde DSO minder met de punt naar voren en hun aanvallers waren een beetje moe geworden. Dit was een groot voordeel voor Moerkapelle en mede hierdoor hadden de bezoekers meer de bal en namen zij meer het initiatief dan de thuisploeg. Verder stond de verdediging meer als een huis en werden de onderlinge duels vaker door Moerkapelle gewonnen. In de 55e minuut gaf de ‘’zaalvoetballer’’ Kars een goede assist op Dennis, waarbij Dennis met zijn schot Moerkapelle op voorsprong bracht. Jammer genoeg kon Moerkapelle weer lang niet genieten van de voorsprong, want in de 62e minuut scoorde DSO uit het balverlies van Moerkapelle. Zo was dit tegendoelpunt geheel tegen de verhouding in, maar gelukkig gingen de kopjes van Moerkapelle niet hangen en bleven de dorpelingen prima voetballen. In de 70e minuut kon Dennis zijn ploeg weer op voorsprong zetten, maar in de één tegen één situatie met de keeper werd zijn schot netjes door de Zoetermeerse goalie gekeerd. Daarna bleef het lang spannend en kregen beide ploegen nog een aantal (grote) kansen om de buit binnen te halen. Zo raakte DSO keihard het Moerkapelse houtwerk (lat), waarna de bal uit de rebound er wonderbaarlijk niet in ging. In tegenstelling tot DSO scoorde Moerkapelle wel. Want in de 89e minuut gaf Tim een assist op Kars en daarbij schoot Kars de bal feilloos in het doel!  De vreugde bij Moerkapelle was heel erg groot, want Moerkapelle had vandaag met heel veel inzet gevoetbald, geknokt en veel kansen gecreëerd om de wedstrijd te winnen!  Dit is een belangrijke overwinning voor de mannen van B&P, want met deze overwinning is Moerkapelle niet als rode lantaarndrager geëindigd en zal de degradatiespook niet in Moerkapelle gespot worden.

Moerkapelle 3 heeft dit seizoen bewezen dat zij als beginnend team beschikken over goede kwaliteiten en dat er nog veel rek in deze ploeg zit. Als Moerkapelle dit seizoen wat meer haar kansen benutte en minder de rol als ‘’pechvogel’’ vervulde, was Moerkapelle een stuk hoger in de competitie geëindigd!

Opstelling: Hans, Amrit, Jop, Arian, Michel, Lars, Frank, Sander (46m: Ruben), Patrick, Tim (50m: Kars) en Richard (46m: Dennis).

@ B&P en Mike: Bedankt voor het trainerschap, het organiseren van de wedstrijden, trainingen en bijbehorende activiteiten. Graag tot volgend seizoen!

Verder willen de spelers van Moerkapelle 3 alle vrijwilligers binnen de club bedanken en de spelers die gastwedstrijden met Moerkapelle hebben meegespeeld! Uiteraard graag tot volgend seizoen!

Auteur: Amrit Ramdjielal