Vechtlustige Moerkapelle 3 wordt bestolen van haar 3 punten tegen Neptunus-Schiebroek 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

12 maart 2016 14:05

Op de zaterdagmiddag van 12 maart 2016 uur speelde V.V. Moerkapelle op het zonovergoten hoofdveld tegen titelkandidaat Neptunus-Schiebroek 3. Moerkapelle had positieve herinneren aan de heenwedstrijd overgehouden, want Moerkapelle had met mooie cijfers van hen gewonnen.

Ondanks dat de trainingsstaf B&P de beschikking had over maar slechts 14 man kon er in het veld een normale formatie neergezet worden.

Vanaf het 1e fluitsignaal was het te zien dat Neptunus-Schiebroek gebrand was om drie punten tegen Moerkapelle te behalen. Zo creëerden de gastheren heel veel kansen en kwam Moerkapelle meerdere malen goed weg. Moerkapelle was bijna de hele tijd aan het verdedigen, want voortdurend zochten de oud selectiespelers het Moerkapelse doel op. Daarbij keepte Arian foutloos en de Moerkapelse veldspelers verdedigden heel erg goed. Moerkapelle kwam maar weinig op de helft van de tegenstander en de mannen van B&P liepen ook nog eens vaak achter de bal van de tegenstander aan. Neptunus-Schiebroek voetbalde met veel rust aan de bal en zij creëerde telkens voor elkaar veel ruimte om de bal het werk te laten doen. Moerkapelle bleef inzakken en speelde zo nu en dan de lange bal naar voren, maar dit leverde geen grote kansen op. Verder had Moerkapelle recht op een strafschop, want Richard werd in het strafschopgebied door de Rotterdamse doelman naar de grond getrokken. Maar helaas legde de arbiter de bal niet op de stip.  In de 1e helft van de match hadden de Rotterdammers wonder boven wonder nog geen doelpunt gemaakt.

In de tweede helft begon Moerkapelle nog feller te spelen en werden er daardoor meer duels gewonnen. Verder werd de bal wat meer in de ploeg gehouden en kwam Moerkapelle wat vaker voor het Rotterdamse doel. Echter had de tegenstander grote kansen, maar Arian verkeerde in goede bloedvorm en Moerkapelle bleef goed verdedigen. In de 65e minuut kreeg Richard de bal op het middenveld en liep hij meerdere meters met de bal naar voren, waarmee hij vriend en vijand flink verbaasde door de bal vanaf 30 meter keihard in het doel te schieten. Daarbij verschalkte de enorme pegel de Rotterdamse goalie, waarbij de bal hem in de lucht passeerde en in het dak van het doel belandde. De blijdschap was enorm bij de mannen van B&P en geheel tegen de verhouding in stond Moerkapelle met 0-1 voor. Vanaf dat moment begon de arbiter steeds partijdiger te fluiten. Moerkapelle maakte kennis met een arbiter die dacht dat hij bij de gastheren hoorde. Zo ‘’vergat’’ hij te fluiten voor overtredingen die de tegenstander op Moerkapelle maakte, maar andersom floot hij elke keer als Moerkapelle een overtreding maakte. In de 78e minuut kreeg Frank een gele prent, omdat hij een overtreding op de tegenstander beging. Daardoor speelde Moerkapelle een groot deel van de slotfase met 10 man. Een paar minuten later kreeg Patrick in het strafschopgebied de bal ongelukkig op zijn arm en toen legde de arbiter wel de bal op de stip. Gelukkig werd de pingel gemist en moest Moerkapelle nog even volhouden om de drie punten mee te nemen naar huis. Jammer genoeg kregen de Rotterdammers in de 83e minuut een tweede cadeau en deze pingel werd wel gescoord. Helaas was de stand daarmee gelijk en raakte Moerkapelle en Neptunus-Schiebroek steeds meer gefrustreerd op elkaar. Overigens werd de kwaliteit van de arbiter steeds slechter en floot hij wederom niet voor flinke overtredingen op de Moerkapelse spelers. In de 92e minuut kreeg Richard naast een doelpunt ook een kaart achter zijn naam en moest Moerkapelle de wedstrijd met 10 man uitspelen.

Moerkapelle mag trots zijn op haar prestatie, maar helaas gooide de arbiter wel roet in het eten.

De aankomende zaterdagen zijn de mannen van B&P vrij en is dit een uitgelezen kans om wederom hun batterij op te laden met als inzet handhaving in de 4e klasse!

Opstelling: Arian, Amrit, Derek, Patrick, Michel (57m: Lars), Tim, Frank, Barry, Dennis (30m: Alex), Timme (2e helft: Henk) en Richard.

Auteur: Amrit Ramdjielal