BVCB 4

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

5 maart 2016 12:30

Lammert Hertog

Moerkapelle 3 speelde op 5 maart de thuiswedstrijd tegen BVCB 4. De uitwedstrijd resulteerde in een overwinning, dus spelers en staf hadden er vertrouwen in en stapten vol goede moed het veld op.

Stipt om 12:30 werd er afgetrapt in het zonovergoten Sportpark De Wilde Veenen. De instructies vooraf van Barry leken effect te hebben, want Moerkapelle begon sterker aan de wedstrijd dan de tegenstander. Een enkele tegenstoot van BVCB werd door de oplettende Arian onschadelijk gemaakt. Al snel leidde het voetbal van Moerkapelle tot een schietkans voor Frank, die zijn schot maar net naast zag vliegen. Een paar minuten daarna speelde Tim, die gretig aan de wedstrijd begon, twee tegenstanders uit. Zijn voorzet kwam bij Frank terecht, die vanaf de zestien helaas hoog over schoot.

Hierna leek Moerkapelle het weer welletjes te vinden. Na 20 minuten zakte het in en werd het grotendeels overlopen, waardoor de verdediging meermaals aan de noodrem moest trekken. Het combinatiespel was verdwenen en de lange ballen die volgden waren niet effectief. Toch deelde Moerkapelle hier en daar nog wat steken uit. Zo was er in de 36e minuut een mooie combinatie tussen Tim en gastspeler Arthur, die na een schaarbeweging de bal over het doel krulde. Linksback Lars blesseerde zich kort daarna bij het begaan van een overtreding, waardoor Michel als vervanger het veld in kwam.

Na de rust was er niet veel verbetering zichtbaar in het spel van Moerkapelle. De vers ingebrachte wissels toonden wel uitstekende inzet. Met name Jan-Jaap zat kort op zijn tegenstander. Helaas brak BVCB in de 54e minuut door de linies heen, waardoor de spits de 0-1 kon maken. In het half uur daarna had de verdediging van Moerkapelle veel aanvallen te verwerken. Ook Arian moest enkele noodzakelijke reddingen verrichten.

Toch liet Moerkapelle zien dat het wel degelijk kan voetballen. Na een goede opbouw kwam de bal in de 84e minuut bij Arthur terecht. Met een mooie solo stuurde hij meerdere tegenstanders het bos in en scoorde de 1-1. Dit gaf vertrouwen. Kort daarna kwam Alex in kansrijke positie en schoot met buitenkant voet spectaculair op de lat. De counter van BVCB die hierna volgde, leidde echter tot de 1-2. Ze maakten optimaal gebruik van de snelheid van hun buitenspelers.

In de laatste minuut schoot Patrick binnen het strafschopgebied overduidelijk tegen de arm van de tegenstander. Een penalty had 100% terecht geweest, maar helaas zag de scheidsrechter geen reden om de bal op de stip te leggen.

Ondanks het mooie weer en het goede vertrouwen wist Moerkapelle de punten niet in eigen huis te houden. Als het de volgende wedstrijd het combinatiespel laat zien dat het bij vlagen toonde, kan een positief resultaat niet uitblijven.

Opstelling:
Arian, Patrick, Barry, Dennis, Lars (37e: Michel), Tim, Alex©, Frank (46e: Sander), Arthur (46e: Jan-Jaap), Richard (46e: Derek), Henk.

Auteur: Jop van den Berg