V.V. Moerkapelle 3 sleept een punt uit de wedstrijd tegen V.V. Hillegersberg 2

13 februari 2016 12:30

Op de ijzige koude zaterdagmiddag 13 februari 2016 kreeg V.V. Moerkapelle V.V. Hillegersberg op bezoek. Deze club staat onderaan in de reserve 4e klasse.

De trainingsstaf B&P had de beschikking over een kleine selectie van maar slechts 14 man.  Verder maakte Arian na een geruim aantal weken weer zijn rentree in het doel en Dennis en Richard mochten ook weer na weken blessureleed hun opwachting maken voor V.V. Moerkapelle 3!

Moerkapelle trad aan op het vertrouwde eerste veld en speelde wederom in de 4-4-2 opstelling.

Vanaf het 1e fluitsignaal was het te zien dat de Rotterdammers gebrand waren om drie punten te behalen. Zo creëerden de gastheren vele kansen en kwam Moerkapelle meerdere malen goed weg. In de 10e minuut werd een overtreding van de voorstopper: Jop bestraft met een gele kaart. Hierdoor kreeg de tegenstander nog meer ruimte in de verdediging en dat resulteerde voor hen in een verdiende 0-1. Moerkapelle kreeg pas later in de 1e helft een beetje grip op de tegenstander en zo nu en dan creëerde de dorpelingen wat kansjes. Over de 1e helft waren de Rotterdammers de baas op het veld. Verder lieten beide ploegen een paar beste kansen onbenut.

In de tweede helft stond er een andere Moerkapelle op het veld. Zo hadden de mannen van B&P veel meer een veldoverwicht, waren zij feller en sterker in de duels, maar ondanks het veldoverwicht werden er te weinig grote kansen gecreëerd. Verder had Hillegersberg moeite om Moerkapelle af te stoppen, waardoor Moerkapelle de doorgang kreeg om leuk positiespel te spelen. In de 89e minuut schoot Richard de verdiende aansluittreffer in het doel, waarna het slotstuk nog spannend werd, maar tot grote kansen kwam het voor beide ploegen niet.

Moerkapelle mag blij zijn met een punt, maar zij moeten hier niet te lang op teren.

De aankomende twee zaterdagen zijn de mannen van B&P vrij en is dit een uitgelezen kans om hun batterij op te laden met als inzet handhaving in de 4e klasse!

Een belangrijke tip van de (Co adriaanse)  van het team is zet allemaal een stap meer voor elkaar, dan zullen er meer punten komen.

Opstelling: Arian, Amrit, Derek, Jop, Michel (2e helft: Henk), Tim (35m: Dennis), Frank, Barry, Lars, Timme (55m: Patrick) en Richard.

Auteur: Amrit Ramdjielal