Dapper en meevoetballend V.V. Moerkapelle 3 verliest van titelkandidaat S.V. Oosterheem (SVO) 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

6 februari 2016 12:30

Op de winderige zaterdag 6 februari 2016 kreeg V.V. Moerkapelle buurman SVO op bezoek.
SVO 3 is in de competitie hoog gerangschikt, maar dat zal niet zeggen dat dit een kansloze opgave zou worden voor de mannen van B&P.

Het trainingsstaf B&P had de beschikking over een grote selectie. Zo stond Patrick Slingerland onder de lat, want hij had geen competitieverplichtingen en was Jurn Hoogma opgeroepen om het 3e in de aanval te versterken.

Moerkapelle trad aan op het tweede veld en speelde wederom in de 4-4-2 opstelling.

Vanaf het 1e fluitsignaal was het te zien dat dit een leuke en open pot zou worden.
Beide ploegen hadden er zin in en zij waren beide gebrand om 3 punten te behalen.

De elftallen speelden allebei de bal veel naar voren en dit resulteerde voor SVO al in een snelle voorsprong op Moerkapelle. De verdediging van Moerkapelle was niet geheel wakker en dit werd meteen door een Zoetermeerse kopbal afgestraft. Moerkapelle herpakte zich snel en Jan-Jaap gaf de bal aan Derek. Derek nam de bal op zijn pantoffel en hij scoorde daarbij uit een prachtige volley.

Beide ploegen legden veel strijd in het spel en zij creëerden allebei leuke combinaties. Voor de neutrale toeschouwer was het niet te zien dat Moerkapelle een laagvlieger is in de 4e klasse.

Dit had er mede mee te maken dat iedereen bij Moerkapelle goed speelde en dat het elftal goed in het veld was gepositioneerd. Zo was Mark een goed aanspeelpunt en assisteerden Frank en Sander hem goed. Verder viel Jan-Jaap op door zijn felheid en sterke harde optredens tegen de tegenstander. Moerkapelle speelde dus als een team en zij maakte het daarmee SVO moeilijk. Verder creëerden beide teams diverse doelpogingen, maar zo waren het houtwerk en de keepers die de doelpogingen elimineerden

De tweede helft had Moerkapelle veel last van de tegenwind. Veel ballen kwamen weer terug op de eigen helft en er werden minder grote kansen gecreëerd. Verder had SVO het beste van het spel, maar Moerkapelle had meer balbezit. Tot grote kansen kwam het voor Moerkapelle niet. Helaas vond SVO het in de 63e minuut wel welletjes en zij scoorde uit een volley. Moerkapelle was terneergeslagen, maar de dorpelingen bleef vol moed en inzet voetballen. Ondanks dat er veel vers bloed in de ploeg was gekomen, werd de Zoetermeerse keeper te weinig getest. In de 87e minuut nam een Zoetermeerse speler een hoekschop en mede door de wind en het onvoldoende dekken van de paal werd het 3-1. Moerkapelle had vanmiddag gevochten voor wat het waard was, maar de tegenstander was vooral in de 2e helft de betere ploeg.

Aankomende zaterdag speelt Moerkapelle wederom thuis tegen de potentiele rode lantaarndrager

Hillegersberg 2. Met het spel van de1e helft maakt Moerkapelle veel kans om een 4e overwinning te boeken. Wij hopen dus dat iedereen a.s. zaterdag komt kijken om het 3e een hart onder de riem te steken!

Namens de spelers van het 3e.

Opstelling: Patrick, Michel (53m: Lars), Alex ©, Arian, Jop, Jan-Jaap (65m: Amrit), Mark, Sander (2e helft: Tim), Frank, Derek (53m: Henk) en Timme (2e helft: Jurn).

Auteur: Amrit Ramdjielal