Neptunus-Schiebroek 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

16 januari 2016 12:30

Taco Jonker

Op de koude en winderige zaterdag 16 januari 2016 speelde Moerkapelle haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar tegen het hoog geklasseerde Neptunus-Schiebroek 3 uit Rotterdam.

Het trainingsstaf B&P had de beschikking over voldoende fitte voetballers, maar helaas stond Arian wegens een schouderblessure niet in het doel. Derek nam zijn plek in het doel in. Verder speelde Tim Korevaar zijn 1e officiële verdienstelijke minuten voor het 3e elftal.

Moerkapelle trad wederom aan op het vertrouwde hoofdveld en speelde in de 4-4-2 opstelling met dit keer Richard in de spits.

Vanaf het 1e fluitsignaal liet Moerkapelle op een overtuigende manier aan de Rotterdammers zien dat Moerkapelle de wedstrijd wou gaan winnen! Moerkapelle combineerde goed en zij speelde goed georganiseerd voetbal. Verder speelde elke linie in de 1e helft goed en lieten de Moerkapelse spelers de bal veel het werk doen. Ook nam Moerkapelle het initiatief en creëerde zij enkele kansen. Het was mooi om te zien hoe elke linie hard werkte en ook leek het alsof Richard en Tim vaker in een wedstrijd samen hadden gespeeld. Vroeg in de wedstrijd scoorde Henk op aangeven van Dennis. Daarna kreeg Dennis een geweldige assist van Richard en die rondde Dennis prima af. Neptunus-Schiebroek 3 raakte ontregeld en zij gingen steeds harder spelen en de Moerkapelse spelers merkten dit enorm.  Zo creëerde de tegenstander ook een aantal kansen, maar gelukkig was hun vizier niet altijd scherp genoeg of verdedigde Moerkapelle goed. Rond de 35e minuut gaf Tim zijn eerste officiële assist op Dennis en hij kopte de bal eenvoudiger wijs in het doel. Na 35 minuten spelen, stond Moerkapelle 3-0 voor tegen een sterke, fysieke tegenstander. Dit was ongekend en daarom juichte Moerkapelle niet al te vroeg.

Na de thee kwam er jammer genoeg een ander Moerkapelle uit de kleedkamer. Neptunus-Schiebroek profiteerde hier heel veel van en binnen 5 minuten scoorde zij twee aansluittreffers. Moerkapelle was een beetje van slag en voetbalde ten opzichte van de 1e helft veel minder met de punt naar voren. Bijna maakte de Rotterdammers gelijk, maar Derek liet zien dat hij net als Arian ook beschikt over goed keerperswerk. Daarna probeerde Moerkapelle weer te voetballen, maar vanwege de hagelbui en de wind werd dit bemoeilijkt. Gelukkig beloonde Tim zijn debuut met een fantastische solo en schoot hij de 4-2 binnen. Daarna probeerde de tegenstander nog een aansluittreffer te maken, maar dit was hen niet gegund en de 3e overwinning was een feit!

Gefeliciteerd met de overwinning mannen!

Na een leuke en goede training op donderdag hebben jullie dit als team dik verdient en is dit pas het begin van nog meer overwinningen!

Aankomende zaterdag speelt Moerkapelle wederom thuis tegen Sparta R’dam 2. Met het spel van de1e helft maakt Moerkapelle veel kans om een 2e overwinning op rij te boeken.

Opstelling: Derek, Amrit, Jop, Barry © (37m: Alex), Jan-Jaap, Tim, Frank (54m: Timme), Sander, Dennis (2e helft: Lars), Richard (67m: Patrick) en Henk.

Auteur: Amrit Ramdjielal