Wisselvalig V.V. Moerkapelle 3 verliest onnodig van het jeugdig: Sparta Rotterdam 2.

1 - 0

Moerkapelle 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

5 december 2015 11:00

Op de koude zaterdagochtend om 11 uur speelden de mannen van B&P een uitwedstrijd tegen de amateurtak van Sparta Rotterdam. Op het sportcomplex van de amateurtak van Sparta spelen ook de jeugdige talenten van de betaald voetbalclub Sparta Rotterdam.  Aan sommige Moerkapelse spelers was te zien dat het even wennen was om zo vroeg op te staan op de zaterdagochtend. Het trainingsstaf B&P had de beschikking over 14 fitte voetballers. De tegenstander, Sparta 2, bestond uit veelal multiculturele, technisch vaardige, jonge voetballers.

Moerkapelle mocht helaas niet aantreden op het hoofdveld, maar op hoog natuurgras.  Het gras moest flink gemaaid worden, maar de veldmeester was nergens te bekennen.

Moerkapelle koos ervoor om in de 1e helft tegen zowel twee tegenstanders te spelen:  Sparta en de sterke wind. In de beginfase van de match hadden de dorpelingen moeite met de flinke, sterke Rotterdamse wind, waarbij de bal niet altijd op de juiste plaats in het veld kwam. Andersom had de tegenstander moeite met de fysiek sterke, stugge tegenstander, Moerkapelle. Ondanks de tegenwind had Moerkapelle heel veel de bal en in de 17e minuut leverde dit een kans op voor Frank. Maar de bal ging helaas niet in het doel. In de 20e minuut ging een grote kans, een kopbal van Henk, ook niet in het doel. Verder maakte Moerkapelle het zich vaak te moeilijk en Moerkapelle koos vaak voor de moeilijke oplossing. Er werd vaak onnodig balverlies geleden en er werden te veel lange ballen gespeeld. Ondanks dat Moerkapelle een veldoverwicht had tegen de onervaren Rotterdammers maakte de Rotterdamse spits de 1-0. Dit was tegen de verhouding in en heel erg onnodig! Het doelpunt gaf Sparta veel vertrouwen en met hun kansjes en snelheid maakte zij het Moerkapelle steeds moeilijker. Zo voorkwam Arian in de 1e helft nog een paar tegentreffers door twee keer gedurfd uit zijn doel te komen en de Moerkapelse verdediging greep meerdere malen goed in om Sparta van een tweede treffer af te houden. Zo nu en dan maakte het 3e mooie voetbalcombinaties, maar zij vergaten te scoren.

In de 2e helft en in het verloop van de 2e helft kwamen er een aantal verse krachten in de ploeg, Derek, Sander en Amrit. Met de wind mee creëerde Moerkapelle steeds meer grotere kansen. In de 55e minuut kon Frank de 1-1 aantekenen, maar hij had geen geluk. In de 28e minuut kreeg Derek een schotkans, maar die bal ging net over het doel. Verder hadden de Moerkapelse middenvelders en aanvallers geen enkel geluk, want elke grote doelkans wilde er simpelweg niet in. Helaas zat er niet meer in voor het hardwerkende Moerkapelle. Later kon Sparta de wedstrijd op slot gooien, maar de aanvallers van Sparta verzuimden om te scoren. Dit gaf Moerkapelle hoop om alsnog de 1-1 te maken, maar zonder positief resultaat. Daarna kon Sparta haar 3e overwinning vieren. In de volgende maand januari kan Moerkapelle zich revancheren tegen de Rotterdammers, waarbij de messen geslepen zullen zijn!

A.s. zaterdag speelt Moerkapelle haar laatste officiële wedstrijd van het jaar en dan is DSO 6 uit Zoetermeer te gast. DSO is ook een potentiële, mede degradatiekandidaat.  De voorspelling is dat dit een open pot zal worden tussen twee tegenstanders die allebei goed de punten kunnen gebruiken!

Opstelling: Arian, Jan-Jaap (2e helft: Sander),  Lex ©, Patrick, Jop, Lars (60e m. Amrit), Dennis, Frank, Richard, Henk en Timme (2e helft: Derek).

Auteur: Amrit Ramdjielal