Goed- en verzorgd spelend V.V. Moerkapelle 3 wint van mede potentiële degradatiekandidaat: BSC’68 3.

BSC '68 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

28 november 2015 12:30

Henk v/d Bas

Op een zeer koude, maar droge zaterdagmiddag 28 november 2015 speelde V.V. Moerkapelle 3 op haar mooie en vertrouwde thuisbasis tegen BSC’68 3 uit Benthuizen. Beide teams hadden al in de bekercompetitie tegen elkaar gevoetbald. Dus de mannen van B&P wisten wat ze konden verwachten. Vandaag had het 3e beschikking over 16 spelers en de aftrap werd om 12:30 uur op veld 1 genomen. Het elftal van BSC’68 bestond uit een aantal 1e jaarsenioren, twintigers en een aantal oudere spelers. Verder miste dit selectie elftal ook best veel spelers. Maar gelukkig konden zij een representatief elftal op het been brengen. Vanaf begin af aan zette de tegenstander Moerkapelle onder druk! BSC’68 combineerde goed en zij speelde in de aanval en op het middenveld georganiseerd voetbal. Door de Benthuizers werden er veel kansen gecreëerd, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. Daarnaast beschikte BSC’68 over een goede nummer 10 die niet makkelijk af te stoppen was. Hij was de regisseur van het elftal en hij was een genot voor de toeschouwer. Gelukkig bleek de verdediging van de Benthuizers de zwakste schakel van het team te zijn en mede daarom won Moerkapelle veel onderlinge duels op de helft van de tegenstander. Het duurde lang, voordat er in de 1e helft werd gescoord. Maar na verloop van tijd kreeg het 3e meer grip op de wedstrijd en ging Moerkapelle steeds makkelijker voetballen. Moerkapelle speelde met hun hart en ziel. Helaas kreeg de hardwerkende Barry last van zijn hamstring en moest hij noodgedwongen het veld ruimen. Vervolgens nam Patrick zijn plaats in het veld in. Verder hanteerde Moerkapelle veel de lange bal en werd er vanuit het middenveld goed gevoetbald. En zo kwam Moerkapelle steeds dichter bij het doel. In de 43e minuut gooide Patrick de bal in op Timme en Timme gaf een assist op Henk. De ervaren en sterk spelende Henk bleef koelbloedig en tikte de bal in het doel. Na weken stond Moerkapelle eindelijk met 1-0 voor. In de 2e helft kwam een aantal verse krachten in het veld. Zo voetbalde Moerkapelle steeds makkelijker en bij BSC’68 raakte de energie op. In de 50e minuut nam Sander een corner en de bal belandde bij Timme op zijn pantoffel en als een echte aanvaller haalde hij keihard uit! De Benthuizer keeper was vrijwel kansloos en de 2-0 was een feit voor de Blauw-Witten. BSC’68 was een beetje de draad kwijt en eigenlijk hadden zij op basis van hun kansen uit de beginfase van de match recht op minimaal 1 doelpunt. Na verloop van tijd kwam Amrit voor de technische Dennis in het veld, want Dennis had een lichte blessure gekregen. Na de 2-0 zakte Moerkapelle een beetje in en BSC’68 kreeg mogelijkheden om de aansluittreffer te maken, maar gelukkig speelde Moerkapelle collectief sterk en hield Arian uitstekend zijn doel uitstekend schoon. Verder kregen diverse Moerkapelse spelers de mogelijkheid om de score uit te breiden, want Moerkapelle was heer en meester geworden op alle fronten van het veld. In de 78e minuut gaf Sander zijn tweede assist van de wedstrijd op de boomlange Derek en hij kopte de bal hard in het doel.  De 3-0 stond op het ‘’virtuele’’ scorebord en de buit was binnen. Hoewel het vuur nog niet bij de tegenstander was gedoofd, was BSC’68 naarstig op zoek naar hun aansluittreffer. Maar gelukkig scoorden de Benthuizers niet. Na de 3-0 kreeg Moerkapelle ook nog een paar goede kansen, maar de score werd helaas niet uitgebreid. Daarna werd de wedstrijd door Moerkapelle rustig uitgespeeld en was de zege voor Moerkapelle een feit!

Moerkapelle speelde met veel overtuiging een prima sterke pot tegen geen slechte tegenstander! Als team had Moerkapelle goed gespeeld. En de punten hield Moerkapelle terecht in haar dorp. Verder kenmerkte BSC’68 zich als een leuke en vriendschappelijke tegenstander om een leuk wedstrijd tegen te voetballen.

De volgende (uit)wedstrijd spelen de mannen van B&P tegen Sparta (AV) 2: uit Rotterdam. De voorspelling is dat dit een open wedstrijd zal worden tussen de nummers 8 en 10 uit de reserve 4e klasse. De Rotterdammers hebben, maar 1 punt minder dan Moerkapelle en nog een wedstrijd tegoed. Dit is een mooie kans voor Moerkapelle om ‘’langzaam’’ afstand te nemen van het rechterrijtje.

Opstelling: Arian, Michel (2e helft: Jan-Jaap), Barry (1e helft: Patrick), Lex ©, Amrit (2e helft: Jop), Lars (2e helft: Frank), Dennis, Derek, Sander, Henk en Timme.

Auteur: Amrit Ramdjielal