68'
84'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

10 oktober 2015 13:15

Op zaterdagmiddag 10 oktober 2015 speelde het 3e elftal haar tweede uitwedstrijd tegen de regio dorpsclub uit de buurt, BVCB. Voor vandaag hadden de mannen van B&P de beschikking over maar slechts 12 spelers. Frank was gevraagd om mee te doen met het 2e elftal van Moerkapelle. Verder zijn er nog een aantal spelers in de lappenmand. En waren een aantal jongens verhinderd wegens privéverplichtingen. Henk was weer van de partij en dit keer zonder zijn krukken en de lichtgeblesseerde Jan Jaap was vandaag de grensrechter. De aftrap werd om 13:15 uur genomen op een echt natuurgrasveld ver verwijderd van de kantine van de Bergschenhoekse club. Het veld was omringd door weilanden, slootjes en koeien, oftewel een veld in the middle of nowhere. De tegenstander bestond uit een team met veel jonge twintigers. Het trainingsstaf B&P had besloten om vandaag in het 3-4-3 systeem te acteren. In de beginfase van de match hanteerde het 3e een te laag baltempo. Dit had er mede mee te maken dat er volgens een nieuw systeem werd gespeeld en omdat het 3e te weinig voetbalt op natuurgras. BVCB combineerde goed en de aanvallers brachten regelmatig een bezoek aan de Moerkapelse verdediging en doelverdediger. Schoten en kopballen op het doel werden door de tegenstander gemist. Daarna was het wel raak en dit was een terecht doelpunt. De BVCB buitenspeler kon makkelijk een aantal spelers omzeilen en hij scoorde een fraai doelpunt. Gelukkig gingen de kopjes niet omlaag. Zo nam Moerkapelle het heft in hand en zij creëerden steeds meer kansjes. Het voordeel van het 3-4-3 systeem was goed te merken, want de aanvallers werden zowel door de verdediging als het middenveld prima bediend. In de 21e minuut scoorde (schot) Timme op aangeven van de multifunctionele speler Derek. Daarna ging de bal op en neer en zowel BVCB als Moerkapelle misten een aantal (grote) kansen. In de 35e kreeg de Moerkapelse captain een gele prent en helaas moest hij tijdelijk 10 minuten naar de kant, maar dit had gelukkig geen gevolgen voor Moerkapelle. Verder werd er door beide teams prima gevoetbald en werd er flink gestreden om de bal.   In de 2e helft nam de oudere Koole de plaats in van de jongere Koole, die een uitstekende eerste helft speelde maar helaas er geblesseerd af moetst. In het verloop van de 2e helft begon Moerkapelle steeds meer het spel te maken en het 3-4-3 systeem begon steeds meer zijn vruchten af te werpen. Zo hadden de Moerkapelse aanvallers en middenvelders veel meer de bal en werd er makkelijk gevoetbald. Zo gaf Sander in de 53e minuut een mooie assist op Dennis. Dennis liet met een fraai schoot de keeper nakijken. Moerkapelle begon vanwege de voorsprong steeds makkelijker te voetballen. In de 65e minuut liet Sander weer van zich horen en dit keer gaf hij een assist op Dirk-Jan (DJ). DJ bekroonde zijn harde werken van vandaag met een prima doelpunt (schot). Over en weer misten beide ploegen weer een aantal grote kansen. Verder bracht BVCB de spanning in 68e minuut terug. Zo beschikte de BVCB aanvaller over een aantal mooie passeerbewegingen, waarmee hij makkelijk een aantal Moerkapelse spelers voorbij speelde en scoorde. Daarna schoot de tegenstander op de lat en bracht Arian nog een aantal goede reddingen. Om de wedstijd op slot te gooien, gaf Derek een prachtige assist over de Bergschenhoekse verdediging op Timme. Timme bleef koelbloedig en hij schoot de bal beheerst over de keeper! Met dit doelpunt kreeg Moerkapelle BVCB op de knieën en de eerste overwinning voor de mannen van B&P was een feit!  Gefeliciteerd mannen, dit hebben jullie dikverdiend! De volgende wedstrijd spelen de mannen van Barry & Patrick op 24 oktober 2015 een uitduel tegen de koploper Berkel 3. Dit wordt wederom een zware kluif voor de mannen van B&P, want deze dorpelingen bezetten na 3 wedstrijden plaats 1 met keurig 7 punten.

Opstelling: Arian, Jop, Alex ©, Amrit, Patrick, Richard (2e helft: Sander), Dennis, Lars, Timme, Derek en Dirk-Jan.

Auteur: Amrit Ramdjielal