Zestienhoven 4

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

3 oktober 2015 12:30

Lammert Hertog

Op zaterdagmiddag 3 oktober 2015 betraden de mannen van Barry Reede en Patrick Stam het vertrouwelijke hoofdveld van V.V. Moerkapelle. Voor vandaag hadden de mannen van B&P de beschikking over 16 spelers. De geblesseerde Henk en Niels kwamen langs om hun teamgenoten aan te moedigen. Verder had de lichtgeblesseerde Michel de verantwoordelijkheid op zich genomen om zich vandaag aan te laten stellen als grensrechter. De aftrap werd om 12:30 uur genomen op een droge, fraaie oktoberdag tegen Zestienhoven 4 uit Rotterdam. Het Rotterdamse team bestond merendeel uit wat oudere, fysieke, grote mannen, waarvan de jarenlange voetbalervaring van hun gezicht was af te lezen. Vanaf het 1e fluitsignaal acteerde het 3e slap en er werd een te laag baltempo gehanteerd. In de 10e minuut kreeg Frank een trap van de tegenstander, maar gelukkig was die trap niet hard genoeg om hem te blesseren. De Rotterdammers hadden wat meer de bal en zij probeerden ten opzichte van het 3e het spel te maken.  Maar nimmer werd door beide ploegen ‘’echte’’ kansen gecreëerd. Daarna kreeg Frank de mogelijkheid om op het doel te schieten, maar zijn schot ging te hoog over. Een aantal minuten later nam Barry een bruikbare vrije trap, maar hier werd te weinig door de Moerkapelse aanvalslinie mee gedaan. Verder acteerde Moerkapelle statisch en de ploeg won te weinig duels. Ook werd er regelmatig balverlies geleden. Wederom leed Moerkapelle balverlies, maar de grote, sterke Moerkapelse doelman stompte de bal netjes weg. In de 20e minuut gaf de Rotterdamse buitenspeler makkelijk een voorzet voor op zijn collega en die kopte de bal ongehinderd binnen. Dit tegendoelpunt had Moerkapelle aan zich zelf te wijten en dit was zeer onnodig! Nadien gaf Dennis een voorzet op één van zijn ploeggenoten, maar de bal werd jammer genoeg naast geschoten. Kenmerkend voor het team van Moerkapelle was dat de manschappen ook te weinig ingrepen en te lief waren voor de tegenstander. In de 36e minuut leed Moerkapelle op het middenveld slordig balverlies, waardoor de Rotterdamse spits op het doel schoot maar de Moerkapelse goalie hield zijn hoofd koel en hij keerde gelukkigerwijs de bal. In diezelfde minuut had Zestienhoven weer een grote kans, maar Arian liet alweer zien dat hij beschikt over goede keeperskunsten. Zo keerde Arian het Rotterdamse schot over het doel. In de 38e minuut creëerde Moerkapelle haar eerste grote kans. Zo gaf Richard een prachtige voorzet op Stefan, maar helaas stond de keeper in de weg. In de 43e minuut trakteerde Frank zijn ploeggenoten en het publiek op een prachtige, heerlijke ‘’panna’’, waarbij hij de Rotterdamse tegenstander subtiel door de benen speelde. In de 45e minuut gaf de hardwerkende Sander een goede, bruikbare voorzet op de Moerkapelse aanvalslinie, maar hier werd te weinig mee gedaan. In het begin en in het verloop van de 2e helft kwamen er bij Moerkapelle een aantal verse krachten in het veld.  Ten opzicht van de 1e helft had Moerkapelle meer de bal, werd er meer gestreden om de bal en werd er ook beter gevoetbald. In de 59e minuut had Alex een kansje, maar de bal ging helaas te ver over. In de 66e minuut gaf Timme een pass aan Frank, maar Frank schoot de bal te hoog over. Moerkapelle was naarstig op zoek naar de gelijkmaker en Barry voelde dat de tijd wegtikte en daarom besloot hij om Derek de aanval te laten versterken. In de 78e minuut kreeg de hardwerkende Dennis ook een kansje, maar de bal belandde in de handen van de keeper. In de 80e minuut kon de tegenstander de wedstrijd op slot zetten, maar gelukkig belandde de bal op het houtwerk van Arian. In de 89e minuut schoot Dennis de bal op het doel, maar de keeper stompte de bal net over. In de 90e minuut had Alex de gelijkmaker op zijn pantoffel, maar hij schoot hard naast. Dit was een 100% kans voor Moerkapelle en eigenlijk had Moerkapelle wel recht op een punt, maar die was niet aan het team gegund.  De volgende wedstrijd spelen de mannen van Barry & Patrick een uitwedstrijd tegen het Bergschenhoeks BVCB.  Dit wordt een zware kluif voor de mannen van B&P, want deze dorpelingen bezetten na 2 wedstrijden plaats 2 met keurig 6 punten.                                                                                                                                   Opstelling: Arian, Lars (2e helft: Amrit), Derek (C), Barry, Patrick (2e helft: Job), Sander (2e helft: Alex), Frank, Richard, Stephan, Dennis, Dirk-Jan (64e m.: Timme).  Auteur: Amrit Ramdjielal