3 - 1

Moerkapelle 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 10

24 oktober 2015 13:00

Op zaterdagmiddag 24 oktober 2015 speelde het 3e elftal haar vierde wedstrijd tegen Christelijke Voetbal Vereniging (CVV) Berkel in Berkel & Rodenrijs. De mannen van B&P hadden voor vandaag de beschikking over 14 fitte spelers. Een aantal geblesseerde jongens hadden deze wedstrijd wel bijgewoond.   De aftrap werd om 13:00 uur genomen op het kunstgras. Het team van de tegenstander bestond uit een mix met oud (jonge) selectiespelers en een aantal oudere jongens. Het trainingsstaf B&P besloot vandaag weer in het 3-4-3 systeem te acteren. In de beginfase van de match ging de bal op en neer. Moerkapelle merkte dat CVV Berkel een sterke tegenstander was die zijn huid zo duur mogelijk zou verkopen. Beide ploegen probeerden het spel te maken. Rond de 5e minuut kreeg Moerkapelle een vrije trap op het doel, maar die werd hopeloos gemist. In de 11e minuut kreeg Moerkapelle niet één, maar zelfs twee kansen. Maar Jan Jaap’s schot en Derek’s kopbal gingen helaas het doel niet in. In de 14e minuut liet CVV Berkel van zich horen, want een Berkelse flankspeler hield een goede rush. Gelukkig werd de bal niet goed op het doel afgerond. In de 26e minuut liet Arian zien dat zijn  midweekse vakantie in Zeeland hem goed had gedaan, want hij tikte de bal goed weg. Verder hield hij met goede reddingen zijn doel schoon. In de 32e minuut werd de bal op het doel geschoten door de nieuw aangetrokken ervaren speler van Moerkapelle, Mark, op aangeven van de sterk spelende Jop. Daarnaast benutte Moerkapelle de flanken goed en de snelle Moerkapelse buitenspelers gaven meerdere malen goede voorzetten aan de  centrumspelers. Maar helaas bleek de keeper van CVV Berkel ook te beschikken over goede keeperskunsten en daarmee hield hij Moerkapelle van een openingstreffer af. Na 35 minuten was het eindelijk wél raak voor de mannen van B&P. Zo scoorde de opkomende back Jan Jaap op aangeven van de bikkelende Derek uit de corner. Maar jammer genoeg kon Moerkapelle hier niet lang van genieten, want twee minuten later scoorde de aanvaller van CVV Berkel simpel en de stand was gelijk.  Dit tegendoelpunt had Moerkapelle aan zich zelf te wijten, want de verdediging greep te slap in. Nader in de wedstrijd  kregen beide ploegen nog redelijk wat kansen, maar met een gelijke stand gingen de ploegen de rust in.    In de 2e helft werden een aantal spelers aan zowel de kant van CVV Berkel als Moerkapelle gewisseld. Niet zonder kleurscheuren, want CVV Berkel kreeg steeds meer de regie in haar hand en de druk nam voor Moerkapelle alleen maar toe. Het Berkelse tegendoelpunt kon de neutrale toeschouwer aanvoelen, want in de 52e minuut scoorde de tegenstander uit een  kopbal. En Moerkapelle was licht aangeslagen, maar ze probeerde tegen de stroming in door te blijven voetballen. Elk Berkels poppetje vervulde zijn taak goed en CVV Berkel liet zien dat zij in de tweede helft de baas waren. Onderlinge duels werden hard uitgevochten, waaruit de tegenstander meestal als winnaar uit de bus kwam. Verder stond CVV Berkel   organisatorisch goed en hierdoor kon Moerkapelle weinig gevaar stichten. In de 54e minuut scoorde de tegenstander haar tweede doelpunt (schot), omdat de Moerkapelse verdediging niet goed verdedigde. Verder  kreeg Jop nog een gele prent en Moerkapelle speelde toen tijdelijk met 10 spelers. Beide teams bleven prima voetballen en er werd steeds feller gestreden om de bal. In de 66e minuut was het alweer feest voor de koploper, want door zwak verdedigen van de verdediging aan de linkerkant duwde CVV Berkel Moerkapelle weer op de grond en was het welteverstaan 3-1. Pas in de 75e minuut kreeg Moerkapelle weer een kans, maar het schot van Dirk was geen gevaar voor de Berkelse doelman. In de 76e minuut kreeg de hardwerkende Mark een vrije trap, maar dit was ook geen gevaar voor de doelman. In de 85e minuut ging een laatste vrije trap van Moerkapelle niet door vanwege een licht opstootje tussen Richard en een paar Berkelse spelers, gelukkig bleef het bij wat duw - en trekwerk. Tussendoor hield Arian het doel schoon. En had de uitslag veel hoger kunnen uitlopen, maar door sterk keeperswerk van de Moerkapelse doelman werd dit geen werkelijkheid. CVV Berkel hield terecht de punten in haar dorp en hier hoefde Moerkapelle zich niet voor te schamen. Kortom CVV Berkel was op basis van de tweede helft een maatje te groot voor Moerkapelle. Maar op basis van de eerste helft had Moerkapelle veel meer verdiend.

De volgende wedstrijd spelen de mannen van Barry & Patrick op 7 november 2015 thuis tegen Soccer Boys 4 uit Bleiswijk. De Bleiswijkers bivakkeren op de ranglijst de 11e plaats met 1 punt uit drie wedstrijden, dus dit is een goede en serieuze mogelijkheid om weer 3 volle punten te pakken voor de Moerkapellers.

Tussendoor spelen ze nog wel een leuke spannende wedstrijd tegen het 2de van Moerkapelle. Dit in verband met het nieuwe clubgebouw op de wilde veenen. Deze wedstrijd zal om 11:30 afgeberkt worden.

Opstelling: Arian, Patrick, Alex ©, Jan Jaap (2e helft: Amrit), Barry (2e helft: Richard), Sander, Frank, Jop, Derek (2e helft: Dirk-Jan) en Stephan.

Auteur: Amrit Ramdjielal