Moerkapelle 1 goed op dreef tegen Siveo ’60 en ging verdiend met de winst huiswaarts + interview trainer 2x

Scheidsrechter

Maurits, M.

Accommodatie

Onbekend

Moerkapelle speelde zaterdag jl., de uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde SV Siveo ’60 in Zegveld. De thuiswedstijd had Moerkapelle in november met 3-5 verloren, ook toen vond menig een dat Moerkapelle meer had verdiend dan gekregen. Siveo was daarna goed door gegaan en staat daarom u 2de op de ranglijst. Moerkapelle komt na een moeizame winter periode de laatste weken weer beter in haar ritme. Dat beloofde een mooi perspectief voor de wedstrijd zaterdagmiddag jl. met twee voetballende ploegen.
Van meet af aan maakte Moerkapelle duidelijk dat het vanmiddag gebrand was op een goede prestatie. Het wist de thuisploeg van begin af aan onder druk te zette. Het openden met een eerste mooie dribbel actie van Boutasqount die door de keeper van Siveo net tot corner kon worden verwerkt, maar de toon was hiermee al gezet. Moerkapelle beheerste het middenveld en bleef aanvallend spelen, echter de voorzetten waren in deze fase nog niet nauwkeurig genoeg om echt gevaar te stichten. Ook Siveo kon geen vuist maken. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat Siveo enigszins gevaarlijk kon worden voor het doel van Moerkapelle. Na ruim een half uur spelen wist Van Dommele voor de 2de keer de bal bij het uitverdedigen van Siveo te onderscheppen. Hij vergat de bal af te geven en probeerde het zelf, waarbij de keeper de bal weer tot corner kon verwerken. Moerkapelle verdiende voor rust eigenlijk al de voorsprong, maar was net nog niet scherp genoeg om die te verzilveren. Ook niet in de laatste minuut voor het rust signaal toen Van Dommele op goed aangeven van De Bruin een vrije schiet kans voor het doel van Siveo kreeg.
Trainer de Vries wisselde in de rust, zette Koolhaas in en wat hij verder in rust heeft gezegd is niet bekend maar Moerkapelle startte de tweede helft furieus aanvallend. Een schot van D. v.d. Hoven ging na enkele minuten net naast, vlak daarna kreeg broer J. v.d. Hoven een vrij schiet kans, na goed aangeven van Boutasqount. Vlak daarna kreeg Koolhaas de kans om de openingstreffer te scoren. Siveo had in deze fase heel weinig in te brengen en het kon bijna niet uitblijven dat Moerkapelle zou gaan scoren. Dat gebeurde ook in de 8ste minuut na rust, na de eerste aanval van Siveo na rust vond J. v.d. Hoven Boutasqount, op de rand van buitenspel, vrij staand. Hij paste de bal direct naar hem. De vlag ging omhoog maar de leidsman van vanmiddag zag hierin geen buitenspel en liet doorspelen. Boutasqount moet je dergelijk kansen niet geven want hij schoot de bal feilloos lang de uitkomen de keeper van Siveo. Moerkapelle kwam verdiend op voorsprong en bleef ook de aanval zoeken. Enkele minuten later werd al, uit een gebroederlijke aanval van de v.d. Hoventjes, de 0-2 geboren. Daniel zette scherp voor en Justin schampte net voor de keeper de bal met het hoofd, zodat deze in het doel belande. Een tegenvaller voor Siveo maar de apotheose van de wedstrijd had zijn aanvang genomen. Siveo dat trok direct daarna ten aanval. Met een weergaloze redding wist good old keeper Slingerland na een uur spelen te voorkomen dat Siveo de aansluitingstreffer forceerde. Door het noodzakelijke aanvallende spel van Siveo kreeg Moerkapelle, dat het heft in handen had, nu de counter kansen, voornamelijk Boutasqount die na rust goed op dreef was kreeg enkele unieke scoringskansen. Halverwege de tweede helft besliste Moerkapelle binnen enkele minuten de wedstrijd. Op aangeven van Van Dommele scoorde J. v.d. Hoven met een goed schot de bevrijdende 0-3 en enkel minuten later was de malaise aan Siveo kan compleet. De Bruin ging het strafschop gebeid binnen omspeelde 3 verdedigers en gaf hard laag voor. Voordat V.d. Hoven de bal kon binnenschieten, schoot de verdediger van Siveo de bal zelf binnen ! Moerkapelle kwam hiermee met goed voetbal en hard werken op een 0-4 voorsprong. Trainer De Vries wisselde de mooi gestreden Verweij voor Drost en Van Dommele voor Sluiter. Siveo probeerde het daarna nog wel maar Moerkapelle speelde, mooi gestreden, de wedstrijd rustig uit. Op slag van het eindsignaal wist Siveo de eer nog te reden een voorzet van links werd door Stef Kuijer goed afgemaakt. Moerkapelle won verdiend in Zegveld. De sportieve trainer van Siveo feliciteerde onze trainer en tegenstander met deze verdiende en mooie overwinning. Volgende week is Moerkapelle vrij en de week er na speelt het thuis tegen Aarlanderveen.

Het interview van Omroep Zuidplas met trainer John de Vries over deze wedstrijd is [hier] te beluisteren.
Het interview van RTW van Theo Klomp met trainer John de Vries over deze wedstrijd is [hier] te beluisteren.

Opstelling: Patrick Slingerland, Brend Hoogma, Peter Zijderhand, Wouter Noorlander, Arco Verweij (68: Taco Drost), Remon de Bruin, Daniel van den Hoven, Jaron van Dommele (70: Laurens Sluiter) Harmen Verweij (46: Michael Koolhaas), Justin van den Hoven, Kamal Boutasqount