94'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

21 november 2015 14:30

Jong, N. de

Afgelopen zaterdag speelde Moerkapelle 1 al weer een thuiswedstrijd, nu tegen SV Siveo ’60 uit Zegveld. De laatste keer dat deze beide ploegen elkaar troffen was in het voor jaar van 2014.Toen was Moerkapelle net niet opgewassen tegen deze tegenstander. Vanmiddag waren beide geblesseerde spitsen, Van der Hoven en Koolhaas, van Moerkapelle er nog steeds niet bij.

Moerkapelle trad de tegenstander vandaag duidelijk onbevangen tegemoet. Daarmee ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal van de correct leidende referee een open duel met in de eerste helft wel wat meer mogelijkheden voor de tegenstander van vandaag. De Zegvelders kwamen uit een eenvoudig gegeven vrije trap ook nog eens gelukkig op voorsprong. De bal raakte een van de verdedigers in de muur en vloog met een onverwachte boog over keeper Slingerland heen. Zo leek Moerkapelle al weer vroeg tegen een achterstand aan te kijken, maar dat was dit keer maar voor even. Binnen de minuut was er al het antwoord van Moerkapelle. Een mooie aanval vanaf de aftrap en een goede voorzet van Noorlander belande, mogelijk nog via een been van de verdedigers, achter de niet oplettende keeper van Siveo. Binnen de 10 minuten spelen was deze gelijk stand al bereikt, wat voor vanmiddag veel kon beloven. Siveo bleef in de eerste helft de iets betere voetballende ploeg. Dit resulteerde in de 17 minuut in een goede aanval over rechts, op de rand van buitenspel, werd de bal hard hafl hoog voorgetrokken. De spits van Siveo kon zo tegen de bal aanlopen en binnen schieten. Een aanval vanuit het boekje. Verdediger Koorevaar kon de rechterspits van Siveo vanmiddag maar moeilijk afstoppen. Een eerste actie goed voor een strafschop wuifde de scheidsrechter nog weg, maar de tweede keer lag hij de bal terecht (optelsom) op de stip. Siveo benutte dit buitenkansje netjes en ging met een licht geflatteerde 1-3 voorsprong de rust in.
Moerkapelle maakte na de pauze snel duidelijk dat het zich niet bij een nederlaag wilde neerleggen. Moerkapelle viel aan en Siveo raakte door de druk van Moerkapelle hoe langer hoe meer de weg kwijt. Een mooi voorbeeld hiervan was de terugspeel binnen het strafschop gebied. Moerkapelle profiteerde onvoldoende van deze kans, maar bleef wel aandringen. Nog geen minuut later, na een uur spelen, verkreeg Moerkapelle volkomen terecht dan ook de aansluitingstreffer. Goed doorgaan van de vanmiddag voor het eerst op de linkerspits  positie spelende 17 jarige de Roode bracht Van Dommele in stelling. Die tikte de bal keurig binnen. Het werd weer meer en meer een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Toch zag het er voor Siveo even somber uit toen ook nog Kuijer geblesseerd uitviel en Moerkapelle in de 78e minuut, weer door goed doorgaan, tot aan de achterlijn toe, van De Roode  wederom Van Dommele, naar enig heen en weer werk vlak voor de keeper, de bal inschoot.  De 3-3 gelijke stand was voor Moerkapelle eindelijk doorhard werken weer bereikt. Dan is het altijd de vraag wat gaat er gebeuren. Blij met een puntje tegen een iet wat beter voetballende tegenstander of toch maar gaan voor de overwinning. Moerkapelle koos voor het laatste en kreeg zeer waarschijnlijk daardoor helaas het deksel op de neus. Siveo counterde slim, slimmer dan Moerkapelle en mede door een blunder in de verdediging kon Siveo vijf minuten later toch nog eenvoudig de 3-4 binnen tikken. Dat diep, heel diep in blessure tijd ook nog de 3-5 viel was alleen maar te danken aan de teleurstelling die Moerkapelle al weer aan het verwerken was. Voor een neutrale toeschouwer wellicht een leuke wedstrijd met 8 doelpunten, maar voor Moerkapelle is er nu wel serieus werk aan de winkel. Begon het de eerste wedstijden zo goed dat het met  23 doelpunten in 5 wedstrijden dacht mee te doen in de bovenste helft, nu geeft de ranglijst wel even iets anders aan.

Opstelling Moerkapelle: Patrick Slingerland, Wouter Noorlander, Taco Drost, Jilles Eindhoven, Tim Koorevaar(45: Arco Verweij), Remon de Bruin (70: (Thymen Eindhoven), Stefan Sallevelt, Daniël van den Hoven, Harmen Verweij, Jaron van Dommele, Arthur de Roode

Het interview van Omroep Zuidplas met trainer Stuart Bergen hier [hier] te beluisteren.