Daniël van den Hoven (afstandschot)

4e klasse C

15 februari 2020 14:30

K. van Valen

Zaterdag 15 februari reisde Moerkapelle 1 af naar Polsbroek om daar tegen de plaatselijke vereniging SPV ’81 vanmiddag te spelen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen had Moerkapelle met winst weten af te sluiten, maar in Polsbroek is het altijd spannend voor Moerkapelle. SPV ’81 is veelal geen eenvoudige tegenstander. Vorig jaar verloor Moerkapelle de uitwedstrijd. Het jaar er voor werd er gewonnen maar het jaar daar voor verloren.

De wind die recht over het veld waaide met een windkracht 7 tot 8 speelde vanmiddag een belangrijke factor. De thuisclub koos voor het spelen van de eerste helft voor de wind en de tweede helft richting de kantine. Moerkapelle weet wat het in Polsbroek te wachten staat. SPV ’81 begon als een razende aan de wedstrijd en Moerkapelle moest direct al terug in de verdediging. Na 12 minuten spelen wist Moerkapelle een eerste goede aanval op te zetten. Vanaf Verweij naar de opkomende Van de Berg die de bal goed voor gaf. Sluiter kon er met het hoofd net niet bij en de inkomende Slingerland wist de bal met de voet ook net niet raken. Dat was het sein voor de thuisploeg om er nog een schepje bovenop te doen en het spel hard te spelen met veel heel veel lange ballen. Na ruim een kwartier spelen kreeg SPV ’81 de kijker op de openingstreffer aangereikt op een presenteer blaadje. Vonk verdedigde (weer) dwars door de midden van links naar rechts uit, maar de bal had lang niet de vaart die hij kennelijk verwachtte en strandde pal in de voeten van de spits van SPV ’81. Keeper Sloof kwam goed zijn doel uit en redde vanmiddag voor de eerste keer. Nog geen minuut later wist SPV’81 na een volgende verdedigingsfout met een gericht schot de onderkant van de lat te raken. Moerkapelle was nu echt gewaarschuwd. Als het vanmiddag hier punten wil meenemen moest er veel beter worden gespeeld en opgelet. De angst sloop er zo goed in. Moerkapelle kwam zeker in het eerste half uur niet in haar doen dat dwong de tegenstander stellig af. Duidelijk zichtbaar is ook dat voor Moerkapelle 1 spelen op een natuurgrasveld ook hoe langer hoe minder de ondergrond is waarop Moerkapelle haar spelletje kan uitvoeren! Het eerste slachtoffer vanmiddag was Van den Berg, nadat hij eerst al een flinke tik op het lijf had moeten incasseren moest hij zich na 26 minuten, na een volgende charge laten vervangen. De scheidsrechter van dienst liet vanmiddag veel toe, of dat in dit soort wedstrijden verstandig kan je je afvragen. Moerkapelle kwam zeker in het eerste half uur niet in haar doen, dat dwong de tegenstander stellig af. Toch wist Moerkapelle na een half uur zachtjes aan wel iets meer aan de aanval toe te komen. Eigenlijk redelijk onverwacht sloop Van der Salm het strafschopgebied binnen. Hij maakte een mooie beweging waar de verdediger in trapte en hem ten van bracht. Een strafschop was de onomstreden beslissing. Sluiter maakte dankbaar gebruik van dit (buiten)kansje en scoorde in de 35ste minuut de openingstreffer van de middag, 0-1. Moerkapelle speelde het kwartier er na tot aan de rust wellicht het beste kwartier van de middag. Er kwam gelukkig iets meer rust in het spel, maar SPV ’81 bleef ook aandringen.

De tweede helft begon voor Moerkapelle dramatisch. Een minuut na rust ontglipte op de linkerflank de aanvaller van SPV’981 al weer. Hij wist de bal gedragen door de wind voor te trekken. Keeper Sloof deed zijn uiterste best de bal in het 5 meter gebied in de lucht met de hand weg te tikken en dat lukte gedeelte ook. Echter dieptepunt van de middag volgde direct daarop. De slimme spits van SPV ’81 gaf Van Nieuwkoop voor de ogen van de scheidsrechter een duwtje richting de neerdalende Keeper Sloof. Sloof klapte op de grond vol boven op Van Nieuwkoop. De clash was ook duidelijk hoorbaar, maar het spel ging verder (!) en de achter de verdediging inkomende Sluijs van SPV ’81 wist de bal binnen te schieten. Duidelijk zichtbaar was dat er aan het doelpunt een overtreding aan vooraf ging, maar het doelpunt telde!. Lang moest keeper Sloof worden opgelapt, voor zover mogelijk. Een nek en hoofdblessure waren het gevolg, ondanks dit bleef hij staan, maar was de gehele wedstrijd niet meer echt in orde. De 1-1 was hiermee een feit. Op zich gelet op het spelbeeld een terechte stand alleen de wijze waarop dit tot stand kwam kon een groot vraagteken bij worden gezet. Nu was Moerkapelle echt geschrokken van het stevige spelen en echt wel even van streek. SPV ’81 speelde richting de kantine en alle ballen werden hoog voor gegeven of indien het enigszins gevaar kon opleveren aan de zijlijnen ver uitgetrapt. De slot aan de oostzijde moet vol gelegen hebben met ballen. Overtreding waren niet van de lucht en de verdedigers van Moerkapelle klaagde en werden er nog zenuwachtiger van. Na 70 minuten spelen bracht SPV ’81 een nieuwe jonge spits in. Direct er na miste Vonk met de nieuwe spits in de rug de bal en wist SPV ’81 een aanval goed af te ronden. Hier kwam de thuisploeg op vanmiddag voor het eerst voorsprong. Moerkapelle trok nu alles uit de kast en zocht de aanval op. Nog geen 4 minuten later was het Van den hoven die met het mooiste doelpunt van de middag de gelijkmaker binnenschoot. Een inworp nam hij met de rug naar het doel aan op de rand van het strafschopgebied en wist zich met de bal in de lucht op de zijn bekende wijze om te draaien en direct te schieten. De bal vloog diagonaal over iedereen heen direct de verste kruising in. Moerkapelle liet vanmiddag even zien wat hoe het moet en wat voetballen echt is. Trainer Peters wisselde twee spelers en bracht nieuwe krachten Jager en Sallevelt, (te) laat gelet op het spel, alsnog in. Het mocht allemaal niet meer baten. SPV ’81 was vanmiddag de meest aanvallende ploeg en Moerkapelle kan zich maar heel moeilijk weren tegen deze ploeg al. Dat is de laatste jaren al wel meer gebleken en dus ook een leerpunt. Meer dan een gelijkspel zat er vandaag, gelet op de kansenverhouding, ook zeker niet in. Jammer want zowel Floreant als GSV lieten vandaag punten liggen evenals Moerkapelle zelf.

Volgende week is Moerkapelle 1 een weekje vrij. Op 29 februari oefent Moerkapelle 1 tegen Zoetermeer 1 thuis. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 7 maart thuis tegen WDS uit Waarder Driebruggen.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Jop van den Berg (26: Tim Koorevaar), Steven Vonk (74: Davey jager), Thijs van Nieuwkoop, Mischa Slingerland, Remon de Bruin (74: Stefan Sallevelt), Daniel van de Hoven, Harmen Verweij, Stef van der Salm, Laurens Sluiter, Jeffrey Kievit.